Naționala României de futsal feminin a fost prezentă în perioada 11-16 septembrie în Spania, unde s-au desfășurat meciurile din cadrul Grupei 1 a main-round-ul Campionatului European de futsal dedicat fetelor, care va debuta anul viitor.

Tricolorele au pierdut toate cele trei partide disputate, aceasta fiind prima acțiune oficială la care acestea au participat de la formarea naționalei de futsal feminin a României.

La finalul celor trei meciuri, selecționerul David Asandei a efectuat o scurtă analiză asupra evoluțiilor fetelor și a turneului în sine. ”Am fost repartizați în cea mai grea grupă dintre cele 4, cu Spania și Italia, două forțe în futsalul feminin. Aceste țări beneficiează de campionate puternice, unde fetele evoluează constant. Imaginați-vă că aceste țări au două ligi de futsal feminin, aria de selecție este cu mult superioară noastră”.

Rezultatele înregistrate de selecționata României în cadrul Grupei 1:

13 septembrie: Spania – România 12-1 ( pentru reprezentativa noastră a marcat căpitanul echipei, Roxana Ion)

14 septembrie: Italia – România 8-2 (pentru reprezentativa noastră au marcat Elena Răduc și Kinga Barabasi)

15 septembrie: Polonia – România 4-2 (ambele goluri ale naționalei României au fost marcate de Kinga Barabasi)

Noi ne-am prezentat cu o echipă formată la începutul acestui an, care a beneficiat de doar două stagii de pregătire și două partide amicale, în compania Moldovei. S-a văzut diferența clar, am fost dominate din toate punctele de vedere. Mai ales că în echipa noastră avem doar trei fete care provin din futsal, căpitanul Roxana Ion, portarul Sabina Radu și Antonia Covaci. În rest, fetele noastre provin din fotbalul în iarbă, lucru care s-a simțit mai ales la așezarea în teren. 

S-a simțit lipsa unui campionat intern de futsal feminin, a meciurilor internaționale, însă cu toate astea, țin să felicit fetele pentru determinarea cu care ai intrat în teren, pentru dăruirea și dorința de a se ridica la nivelul adversarului. 

Cum am mai spus și la început, ne-am dus să învățăm de la cei mai buni. Avem perspective pentru viitor, sperăm ca la anu să reușim înființarea unui campionat dedicat acestor fete, care să ne permită să ne dezvoltăm corespunzător”, au fost câteva dintre concluziile lui David Asandei după prima participare a naționalei de futsal feminin la preliminariile unui Campionat European.