VIDEO | Moldova – România 5-5, primul meci din istorie al naționalei de futsal feminin

Miercuri, 15 august, reprezentativa României de futsal feminin a disputat primul joc internațional din istorie. Meciul a avut loc la Chișinău, la Complexul Sportiv „Alexia”, în fața selecționatei similare a Moldovei. Scorul final a fost 5-5!

Golurile României au fost înscrise de Roxana Ion (3), Kinga Barabasi şi Lucica Meleaca.

Începând din acest an, România are și națională feminină de futsal! Echipa noastră va participa în preliminariile primei ediții a Campionatului European de futsal feminin, care va avea loc în 2019.

Până la debutul calificărilor, în toamnă, și în urma stagiilor de pregătire de până acum, naționala pregătită de David Asandei dispută o „dublă” amicală contra Moldovei. Primele jocuri din istorie!

Cea de-a doua partidă este programată joi, 16 august, de la ora 11:00, și va putea fi urmărită în direct pe frf.ro.

În lotul României se regăsesc jucătoare de futsal de la cluburi din străinătate, dar și fete care practică fotbalul pe iarbă și care s-au alăturat acestui proiect aflat la debut. „Sabina Radu, Roxana Ion, care va fi căpitanul echipei naționale a României, și Antonia Covaci, cea care are numai 17 ani, sunt fetele în jurul cărora vom încerca să construim în această primă fază. Ele evoluează în străinătate și joacă futsal”, a declarat selecționerul primei reprezentative.

Primele meciuri oficiale ale naționalei feminine de futsal a României vor avea loc în perioada 11-16 septembrie. Tricolorele fac parte din Grupa 1 principală a preliminariilor EURO 2019, alături de Italia, Polonia și Spania.

Lotul convocat de selecționerul David Asandei

Sabina Radu (Chiaravale Fiber Pasta), Mirela Abălașei (Universitatea Galați) – portari; Lucica Meleaca (CSM Târgu Mureș), Mihaela Merlan (Heniu Prundu Bârgăului), Nina Anca (Fair-Play București), Valentina Petre (Fair-Play București), Roxana Ion (Italcave Real State), Maria Stamate (Universitatea Galați), Antonia Covaci (Sporting Lisabona), Monica Bențoiu, Lidia Moacă, Elena Răduc (toate Universitatea Galați), Kinga Barabasi (Vasas Femina), Szidonia Papp (Heniu Prundu Bârgăului)