Liga I la futsal programează în acest week-end primele partide din 2021. Acestea vor fi în același timp și ultimele meciuri din sezonul regular al actualei ediții de campionat.

Pentru a doua oară în sezonul 2020-2021, caravana Ligii I poposește la Odorheiu Secuiesc. Primul meci al anului va pune față în față nou-promovata Luceafărul Buzău și Imperial Wet Miercurea Ciuc, fosta campioană a României. Partida este deosebit de importantă pentru ambele formații. Aflată într-o luptă la baionetă cu FK Odorheiu Secuiesc pentru locul 4, ultimul care asigură prezența în play-off, Luceafărul Buzău are nevoie cel puțin de o remiză în duelul cu Imperial Wet.

„Suntem conștienți că va fi foarte greu, deși nu ne temem de adversar. Vom da, ca de fiecare dată, totul pe teren”, a spus Iulian Trăznea, antrenorul echipei buzoiene.

Luceafărul l-a transferat în această iarnă pe Ovidiu Aramă, chiar de la adversara de vineri, Imperial WET Miercurea Ciuc. Produs al grupării harghitene, Ovidiu Aramă a evoluat sezonul 2019-2020 la Dunărea Călărași, după care s-a întors la Miercurea Ciuc.

OitoMeia Uhelliton | Foto: Facebook – Imperial Wet Futsal

Imperial Wet a renunțat în aceste zile la doi dintre portarii săi. Este vorba despre Gică Dospinescu, unul dintre cei mai vechi jucători ai grupării ciucane, și Petrișor Toniță, goalkeeper-ul echipei naționale a României. După un an la Călărași și șase luni petrecute la Miercurea Ciuc, Petrișor Toniță s-a întors la Deva. Imperial WET s-a despărțit și de căpitanul Tankó Levente, care va evolua la FK Odorheiu Secuiesc. La Imperial WET Miercurea Ciuc au sosit în schimb Farkas Róbert-Attila, ultima oară la KSE Târgu Secuiesc, și brazilianul OitoMeia Uhelliton. Fost jucător la celebra formație spaniolă Inter Movistar Fútbol Sala, OitoMeia Uhelliton a evoluat în ultimii ani în Brazilia, la Jaraguá Futsal.

 

Partida cu Luceafărul Buzău va fi pentru Imperial Wet repetiția generală pentru meciul de sâmbătă, cu Autobergamo Deva. Confruntarea Ciuc – Deva reprezintă derby-ul turneului de la Odorheiu Secuiesc. După eșecul din ultimul meci al anului 2020, 3-8 cu United Galați, Dorin Popa, președintele echipei Autobergamo Deva, a anunțat că echipa se va întări. Au sosit astfel la Deva, încă din finalul anului trecut portarul Petrișor Toniță și portughezul Hugo Dos Santos Martins Ramada. În urmă cu doar câteva zile, Deva a mai anunțat un transfer: André Filipe Magalhães Andrade Silva, alias Kanika. Portughezul a evoluat ultima oară la Portimonense Futsal.

Chiar dacă nu va evolua vineri, campioana CS United Galați, are șanse mari să rămână pe primul loc al clasamentului la finalul sezonului regular. În cele două meciuri programate la Odorheiu Secuiesc, United Galați are de jucat în compania ultimei clasate, Clujana Cluj. Cele două confruntări vor reprezenta încălzirea pentru super-confruntarea cu polonezii de la BTS Rekord Bielsko-Biała, din UEFA Futsal Champions League. Meciul, contând pentru 16-imile Ligii Campionilor e programat sâmbătă, 16 ianuarie, în Polonia.

Iată programul complet al Ligii I din week-end:

Vineri 8 ianuarie 2021 – etapa 13

16.00 Luceafărul Buzău – Imperial Wet Miercurea Ciuc (LIVE PROX)
18.00 Autobergamo Deva – KSE Târgu Secuiesc (LIVE YouTube)
20.00 Clujana Cluj – Futsal Klub Odorheiu Secuiesc

Sâmbătă 9 ianuarie 2021 – etapa 14

16.00 Imperial Wet Miercurea Ciuc – Autobergamo Deva (LIVE PROX)
18.00 Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Luceafărul Buzău (LIVE YouTube)
20.00 United Galați – Clujana Cluj

Duminică 10 ianuarie 2021

13.00 Clujana Cluj – United Galați (restanță etapa 7)
16.00 Futsal Klub Odorheiu Secuiesc – Imperial Wet Miercurea Ciuc (restanță etapa 12) (LIVE PROX)

Clasament:

  1. United Galați 25p (10 meciuri)
  2. Autobergamo 23p (10 meciuri)
  3. Imperial Wet 22p (9 meciuri)
  4. Odorheiu Secuiesc 12p (9 meciuri)
  5. Luceafărul 12p (10 meciuri)
  6. KSE Târgu Secuiesc 6p (11 meciuri)
  7. Clujana Cluj 0p (9 meciuri)

Articol de Adi Dobre