Sâmbătă, la Călărași, încep meciurile din preliminariile Campionatului European de futsal care va avea loc anul viitor, în Slovenia. Echipa națională antrenată Robert Lupu joacă mâine, de la ora 19:00, contra Finlandei în primul meci din grupa a 4 a preliminară. Tot mâine, în aceeași grupă,se va disputa meciul dintre Portugalia și Letonia, care va începe la ora 16:30.

La conferința de presă premergătoare preliminariilor, selecționerul Robert Lupu și căpitanul echipei, Emil Răducu, au vorbit de importanța primului meci, cel cu Finlanda. "E un meci cât o finală, trebuie să fim extrem de concentrați la acest meci, să câștigăm contra unei echipe care și ea speră la locul 2. Vorbim de poziția secundă pentru că e clar că Portugalia e favorita acestei grupe și va fi greu să piardă primul loc. Sperăm să avem parte de sprijinul publicului care să ne poarte spre victorie!", a declarat Robert Lupu.

Acesta a fost completat de căpitanul echipei, Emil Răducu, cel care spune că publicul va avea un rol esențial: "E important că vom juca acasă, presiunea publicului este foarte importantă. Despre Finlanda? E un meci esențial în parcurusl nostru. O victorie ne-ar da liniște pe mai departe". 

8 aprilie

Portugalia – Letonia (ora 16:30), România – Finlanda (ora 19:00, FRF TV)

9 aprilie

Finlanda – Portugalia (ora 16:30), România – Letonia (ora 19:00, FRF TV)

11 aprilie

Letonia – Finlanda (ora 15:30), România – Portugalia (ora 18:00, Digi Sport 2)

Primele două meciuri ale naționalei României vor fi transmise în direct la FRF TV, pe canalul oficial de YouTube al Federației Române de Fotbal, și pe pagina de Facebook „Echipa Națională de Fotbal a României”.