Romania fotbal pe plaja

În Italia, la Alghero, naționala României a jucat duminică finala pentru promovarea în Divizia A din Liga Europeană de fotbal pe plajă. Adversara tricolorilor a fost Germania, formație care lupta pentru menținerea în primul eșalon.

După cele trei reprize de joc, scorul a fost 4-4. Golurile României au fost marcate de antrenorul-jucător Marian Măciucă și de portarul Andrei Neag. Acesta din urmă a ratat șansa de a aduce victorie la ultima fază, dar șutul său a nimerit bara.

În prelungiri nu s-a înscris, astfel că partida a fost decisă la lovituri de departajare. La penalty-uri s-a impus Germania cu 4-3, menținându-se astfel în Divizia A pentru sezonul viitor al Euro Beach Soccer League.

Premiul de consolare pentru naționala noastră a fost calificarea la Jocurile Europene de la Minsk, din vara viitoare, obținând această performanță în calitate de cea mai bună echipă reprezentantă a Diviziei B.

Lotul pregătit de antrenorul-jucător Marian Măciucă care a participat la turneul din Italia este următorul: Andrei Neag (F.C. Valencia), Valentin Dumitrică (CS Medgidia) – portari, Iulian Răvoiu (CS Medgidia), Ionuț Florea (CS Medgidia), Dănuț Zaharia (Axiopolis Cernavodă), Gheorghe Andrescu (Axiopolis Cernavodă), Adrian Tănase (ACS Eforie), Alin Bugală (West Deva), Emil Vîrtan (West Deva) și Bogdan Ciocănel (Farul Constanța).