Echipa națională a României de fotbal pe plajă va desfășura, în perioada 10-16 iunie, un cantonament de pregătire la Eforie Nord, în vederea participării la cea de-a doua ediție a Jocurilor Olimpice Europene de la Minsk.

Prezentarea oficială a delegației tricolore va avea loc pe 17 iunie, de la ora 10:00, la Izvorani, urmând ca deplasarea spre Minsk să aibă loc pe 22 iunie.

Reprezentativa României este calificată în primele 8 echipe ale Europei, care au fost împărțite în două grupe:

Grupa A: Belarus, Portugalia, Elveția, ROMÂNIA

25 iunie, ora 19:30: România – Belarus
26 iunie, ora 14:00: Portugalia – România
27 iunie, ora 14:00: Elveția – România

Grupa B: Italia, Spania, Rusia, Ucraina

Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 în cele două grupe se vor califica în faza semifinalelor, în timp ce formațiile de pe pozițiile 3 și 4 vor merge în turneul pentru locul 5.

Lotul convocat de antrenorul-jucător Marian Măciucă pentru Jocurile Olimpice Europene:

Andrei Paul Neag, Valentin Dumitrică – portari; Iulian Răvoiu, Daniel Zaharia, Liviu Croitoru, Daniel Zaharia, Liviu Croitoru, Alin Bugala, Emil Vîrtan, Claudiu Della, Ionuț Florea, Gheorghe Andrescu

În perioada 21 iunie – 30 iunie, Belarus va fi gazdă a Jocurilor Europene de vară. Fotbalul pe plajă, la fel ca în prima ediție din Baku, în 2015, va fi una dintre atracțiile principale. Meciurilor de fotbal pe plajă sunt programate între 25 și 29 iunie.

În cadrul acestei competiții continentale, 4.000 de sportivi sunt așteptați să ajungă în capitala Belarusului pentru a concura pentru medalii în 199 de evenimente.