Foto: Paul Dumea (Neamț)

Fotbalistele din Roman sunt la prima calificare în semifinalele Cupei României la fotbal feminin, după ce au eliminat miercuri, 12 mai, pe FC Carmen București, scor 4-1. 

Vulpițele Galbene Roman reprezintă revelația acestui sezon al Cupei României la fotbal feminin. Echipa nemțeană de ligă secundă a realizat cea mai importantă performanță a existenței sale odată cu accederea în semifinalele întrecerii amintite. Momentul s-a consemnat miercuri, 12 mai 2021, la finalul partidei cu prim-divizionara CS Carmen București încheiată cu scorul de 4-1 (1-1). Deși, la prima vedere pornea cu șansa a doua, formația nemțeană a reușit să aibă în teren liniștea și luciditatea necesare pentru un succes istoric. Ștefana Mocanu și Cosmina Rotari au semnat câte o ”dublă” pentru o victorie memorabilă.

Liniștea din vestiar dinaintea ședinței tehnice nu părea de bun augur. Forfota cu care eram obișnuiți în vestiar înaintea fiecărui meci dispăruse. Din cele câteva fraze spuse atunci au înțeles că se aflau în fața unui eveniment cu care poate nu o să se mai întâlnească în carieră și anume accederea în ”careul de ași“, a povestit Adelin Tălmăcel, președintele clubului romașcan. Același oficial a afirmat însă că și-a făcut temele, că a adunat informații despre adversar și că, în sinea lui, dădea șanse Vulpițelor în proporție de 50% pentru o reușită. Îi dădeau încredere lipsa de formă a echipei Carmen București și problemele de lot ale bucureștencelor.

Pentru Vulpițele Galbene Roman urmează două meciuri în campionat. Parcursul din Cupa României continuă cu semifinala în care înfruntă pe ACS Heniu Prundu Bârgăului, ocupanta locului 2 în play-off-ul Ligii 1. „ Ne simțim precum un copil mic încercând să se descurce cu niște încălțări mult mai mari. Ne vom strădui să nu ne împiedicăm și să cădem în genunchi. Ne vom lupta cât de bine vom putea până în minutul 90. Dacă vom ieși din competiție în semifinale, măcar să ieșim cu fruntea sus“, a mai spus Adelin Tălmăcel.

Lotul echipei romașcane care a reușit calificarea în semifinale este compus din următoarele:
Cosmina Rotari, Alina Andrieș, Ștefana Mocanu, Denisa Calistru, Elena Jaleru, Andrada Blănaru, Marina Diac, Larisa Botezatu, Iasmina Percă, Maria Caia, Diana Moșanu, Liliana Șoltoian, Iulia Neagu, Elena Gotcă, Paula Agu, Elena Severin, Andreea Timofte, Denisa Chili, Valentina Vaman.

Se ocupă de destinele acestei echipe președintele Adelin Tălmăcel, alături de Vlad Tomescu (antrenor principal), Felix Ghiozan (antrenor portari), Elena Chelmuș (psiholog), Maria Tălmăcel (medic), Felix Neculăeș (kinetoterapeut).

 

Articol de Liviu Mihalcea (Neamț)