duminică 17 Feb, de Mihai Comşulea

Unica grupare fotbalistică prim-divizionară din Timişoara, este vorba de CFR, în întrecerea feminină, nu se împacă doar cu iminenta calificare în play-off-ul Ligii 1, ci ţinteşte în 2014 detronarea multiplei campioane Olimpia Universitatea Tehnică Cluj, motiv pentru care clubul alb-vişiniu a demarat o campanie de achiziţii inclusiv din Peninsula Iberică.

Iar atacarea unor obiective mai îndrăzneţe se mulează perfect pe apropiata restructurare a sistemului competiţional, Liga 1 urmînd să fie alcătuită în 2013-2014 din doar 8 cluburi, şi anume cele 6 care vor accede în faza play-off din această primăvară, plus cele mai bine poziţionalte două echipe de pe locurile 3 în cele trei serii ale actualei ediţii. Doar liga a doua va urma să fie alcătuită din serii paralele, două la număr.

Iar cum ceferistele atacă restul returului duminica viitoare, pe 24 februarie (ora 11), odată cu jocul acasă cu CS Navobi Alba Iulia, din postura de fruntaşe în Seria Vest, cu un unic eşec, la Cluj-Napoca, se pune doar problema unei cît mai bune clasări la finele campaniei din play-off, eventual chiar pe podium, ulterior încercîndu-se o tentativă de aducere a titlului pe bătrîna arenă din Blaşcovici. “Mai avem de jucat încă 3 meciuri din retur, iar apoi 10 în play-off, care se dispută tur-retur, în 6 echipe, primele două din fiecare serie. Plus Cupa României, în care vom evolua pe 17 aprilie, în sferturile de finală, acasă cu Alexandria”, a expus planul primăverii antrenorul Bugar, dar cu gîndul deja, pe undeva, la 2013-2014.

CFR Timişoara, care se pregăteşte zilnic sub bagheta lui Florin Bugar, neavînd însă parte de meciuri de verificare, disputate mai degrabă “în familie”, cu echipa de juniori mari a alb-vişiniilor, a efectuat deja cîteva înregimentări, iar altele par a urma.

Astfel, Elena Pasăre, un portar al reprezentativei României, dar polivalentă şi cu bune evoluţii nu doar ca închizător, devenind golgeteră a Viitorului 2010 Buzău, se anunţă a oferi o adecvată acoperire pe postul dintre buturi, dar nu numai. Pasăre a mai jucat atît în ţară, la Pandurii, cît şi în Cipru. Iar amintind de portari, legitimarea jucătoarei de culoare Francine Nziyonsenga, apărătoare a buturilor reprezentativei Rwandei, este o certitudine, africanca lăsînd în urmă statutul de refugiat în favoarea trusoului ceferist.

Marţi va sosi la Timişoara şi o tînără lusitană, provenind de la gruparea de liga a doua AD Palesteira, ocupantă a locului secund în respectiva întrecere, şi anume Marta Gaio (22 de ani), un fundaş central.“Suntem în discuţii cu încă două jucătoare portugheze, un atacant şi un mijlocaş central. Intenţionăm să achiziţionăm cîteva jucătoare din străinătate, pentru a creşte valoarea echipei, deoarece nu există numeroase opţiuni pe piaţa internă, în care aproape toate jucătoarele se orientează oricum pe varianta Clujului. De aceea ne-am reorientat spre străinătate”, a explicat antrenorul Bugar, neascunzînd faptul că “vrem să facem o echipă bună iar la anul să cîştigăm tot ceea ce se poate cîştiga pe plan intern!”

Ceea ce ar implica detronarea campioanelor de sub Feleac, care se impuneau cu 9-0 în duelul direct din 25 noiembrie, derby al Seriei Vest în Liga 1, ca revanşă după ce timişorencele le administrau prima înfrîngere internă, la debutul actualului sezon.

Pînă la atacarea poziţiei ardelencelor, deţinătoare deja a unei experienţe competiţionale în Liga Campionilor, CFR Timişoara a reuşit perfectarea unui meci amical internaţional, amînat ce-i drept pentru a doua oară, dar cu gîndul că merită aşteptarea, dat fiind că alb-vişiniile vor evolua miercuri de la ora 15 pe “Maracana” belgrădeană, în compania vicecampioanei Serbiei, Crvena Zvezda Beograd, aflată pe locul 2 în actuala stagiune, la egalitate de puncte cu campioanele din Subotica şi oferind 9 componente la lotul naţional din ţara vecină.

Iar ceferistele au şi ele internaţionalele lor, Denisa Heisu aflîndu-se în pregătiri cu selecţionata sub 17 ani a României, iar Claudia Bistrian cu lotul U 19. Iar apropo de componente ale echipei din spatele Gării de Nord, singurele dificultăţi le întîmpină Claudia Buză, încercînd să îmbine activitatea pe două planuri, servici – fotbal, în condiţiile în care strînge din dinţi pe seama unor mai vechi afecţiuni la genunchi: “Sperăm să îi fie bine, căci noi mizăm în continuare mult pe ea!”, după cum a punctat Bugar.

Unicul amical al iernii va avea loc în cele din urmă doar în compania belgrădencelor pentru simplul motiv că din zona vestică Negrea Reşiţa a aruncat totuşi prosopul iar disputele cu UTA, fie şi de verificare, n-au fost cele mai nimerite, ambiţiile şi orgoliile dînd naştere uneori la accidentări.

 

Sursa:

http://sporttim.ro/fotbal/cfr-timisoara-2