Sursa foto: Diana Coltofean

După o pauză de aproape o lună, Liga 1 Feminin s-a reluat astăzi cu etapa a treia din play-off/play-out! Transmis în direct pe FRF TV și pagina de Facebook “Liga Feminină, meciul dintre Vasas Femina Odorhei și Fortuna Becicherecu Mic s-a încheiat la egalitate, fără goluri.

Dacă în sezonul regular Fortuna Becicherecu Mic s-a impus cu 2-1 în disputa de pe teren propriu cu Vasas Femina Odorhei, în prima întâlnire din play-off-ul actualului sezon cele două echipe și-au împărțit punctele.

În urma acestui rezultat, Vasas Femina rămâne pe locul 5 în clasament, cu 24 de puncte, în timp ce Fortuna Becicherecu Mic a profitat de înfrângerea suferită de Piroș Security Arad în fața celor de la Heniu Prundu Bârgăului (scor 1-3) și a urcat pe locul 2, având însă același număr de puncte (29) ca formația arădeană, care a coborât pe poziția a treia.

Fortuna Becicherecu Mic va juca în etapa următoare pe teren propriu în compania celor de la Universitatea Olimpia Cluj, meciul urmând să fie transmis în direct pe FRF TV și Facebook „Liga Feminină”.

Principalele momente ale etapei a treia play-off/play-out:

  • După 13 victorii consecutive în acest sezon, Universitatea Olimpia Cluj a terminat la egalitate confruntarea de la Galați, scor 0-0.
  • În ciuda faptului ca a pierdut primele puncte din acest sezon, liderul „U” Olimpia Cluj se află la o distanță de 11 puncte față de ocupanta locului doi, Fortuna Becicherecu Mic.
  • Singura partidă cu goluri din etapa a treia a play-off-ului s-a jucat la Prundu Bârgăului, acolo unde Heniu s-a impus cu 3-1 în fața celor de la Piroș Security Arad, echipă care avea două victorii în primele două runde.
  • Piroș Security Arad a evoluat în inferioritate numerică din minutul 21, după ce portarul Maha Shehata a primit cartonaș roșu pentru că a jucat mingea cu mâna în afara careului.
  • Grație succesului înregistrat, Heniu a adunat 26 de puncte și se menține pe locul 4 în clasament. De partea cealaltă, gruparea arădeană rămâne cu 29 de puncte și coboară pe locul 3.
  • Cea mai spectaculoasă partidă a zilei s-a disputat în play-out, între Asociația Fotbal Club Fair Play București și Universitatea Alexandria. Bucureștencele au luptat pentru victorie în memoria antrenorului lor, Ion Bărbăcioru, și s-au impus cu 6-4.
  • Fair-Play București are victorii pe linie în play-out, aflându-se pe locul doi în clasament, la un punct în spatele liderului Carmen București.
  • După două remize în primele două etape din play-out, Selena Constanța a reușit prima victorie din acest sezon, scor 1-0, pe teren propriu, contra echipei ACS Fotbal Feminin Baia Mare.
  • La primul succes din play-out se află și Banat Girls, învingătoare cu 2-0 în meciul disputat pe teren propriu în compania celor de la Carmen București.

La toate meciurile de fotbal feminin din aceast weekend s-a ținut un moment de reculegere în memoria profesorului Ion Bărbăcioru, președintele clubului Fair Play Bucuresti, care a decedat la finalul acestei săptămâni.

Rezultatele etapei a treia:

Play-off

Vasas Femina Odorhei – Fortuna Becicherecu Mic 0-0

Heniu Prundu Bârgăului – Piroș Security Arad 3-1
Au marcat: Ana Palaghia (44, 53), Alexandra Hornea (90+3) / Melisa Olariu (28)
Cartonaș roșu: Maha Shehata (Piroș Security Arad, min. 21)

Universitatea Galați – Universitatea Olimpia Cluj 0-0

Play-out

Asociația Fotbal Club Fair-Play – Universitatea Alexandria 6-4
Au marcat: Valentina Petre (6), Carolina Solonca (26, 49, 79, 85), Daniela Preda (87) / Cristina Tudorache (7), Andreea Diță (16), Oana Dumitrache (59), Elena Frîncu (82)

Selena Constanța – ACS Fotbal Feminin Baia Mare 1-0
A marcat: Andreea Ionașcu (69)

Banat Girls – Carmen București 2-0
Au marcat: Olga Zeziukina (6), Mădălina Gînju (22)