Liga I la fotbal rezervată fetelor a programat weekend-ul trecut meciurile etapei a VI-a, o rundă în care rivalele „U” Olimpia Cluj și Fortuna Becicherecu Mic și-au continuat duelul de la distanță.

Multipla campioană a României și-a respectat statutul de favorită în deplasarea de la Alexandria unde s-a impus clar, scor 6-1. Jocul a fost controlat de „U” Olimpia, pentru care au marcat trei jucătoare de echipă națională: Ioana Bălăceanu (de trei ori), Mihaela Ciolacu (de două ori) și Teodora Meluță (din penalty).

A fost al doilea succes în doar patru zile pentru „U” Olimpia, după ce la mijlocul săptămânii trecute campioanele au disputat și câștigat meciul-restanță din deplasare cu Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. A fost 3-2 pentru clujence, goluri Andreea Voicu, Roxana Mirea și Adina Borodi. În urma acestor două victorii, „U” Olimpia Cluj a urcat pe primul loc în clasament.

Învinsă de „U” Olimpia, Vasas Femina s-a răzbunat în weekend și a câștigat la scor la Târgoviște, 6-0 cu CSȘ.

Fortuna Becicherecu Mic a bifat un nou succes la scor. Rivala echipei „U” Olimpia Cluj s-a impus, tot în deplasare, la Ciorogârla, cu scorul de 7-1 în fața formației Fair Play București. Pentru trupa pregătită de Florin Padurean și Andra Velea au marcat Claudia Bistrian (de trei ori), Nicoleta Deca, Alexandra Lunca, Cristina Codrescu și Teodora Țirtea. Echipa bănățeană a marcat 34 de goluri în ultimele 5 partide!

Piroș Security Arad și Heniu Prundu Bârgăului s-au confruntat în cel mai echilibrat meci al rundei a șasea. Câștig de cauză au avut gazdele  de la Piroș Security, care s-au impus cu 2-1 și au egalat gruparea bistrițeană la puncte.

Și Universitatea Galați a mai bifat o victorie, a patra în acest sezon. Echipa pregătită de Alexandru Caracaş a trecut, pe teren propriu, de Independența Baia Mare. Golul victoriei a venit târziu, cu șase minute înainte de finalul partidei, atunci când gazdele au beneficiat de un penalty, transformat de portarul Natalia Munteanu! „A fost o trăire ciudată, cu emoţii şi totodată încredere că pot marca. Mă bucur pentru echipă, pentru coechipiere, care au alergat enorm şi meritau acest gol şi bucuria victoriei”, a declarat portarul echipei gălăţene şi al echipei naţionale a Republicii Moldova pentru „viata-liberă.ro”.

Etapa a VI-a:

Universitatea Galați – Independența Baia Mare 1-0
Universitatea Alexandria – „U” Olimpia Cluj 1-6
Luceafărul Filiași – Selena ȘN Constanța 2-0
Fair Play București – Fortuna Becicherecu Mic 1-7
Piroș Security Arad – Heniu Prundu Bârgăului 2-1
CSȘ Târgoviște – Vasas Femina Odorhei 0-6

Clasament: 1. „U” Olimpia 16p; 2. Fortuna 15p; 3. Universitatea Galați 13p; 4. Heniu 12p; 5. Piroș 12p; 6. Vasas 9p; 7. Luceafărul 6p; 8. Independența 3p; 9. Selena 3p; 10. Universitatea Alexandria 3p; 11. CSȘ Târgoviște 3p; 12. Fair Play 3p

Etapa viitoare, a VII-a:

sâmbătă, 26 octombrie, ora 11:00
Vasas – Luceafărul Filiași

duminică, 27 septembrie
ora 11:00 
Heniu – Universitatea Galați
Fortuna – Piroș Security
„U” Olimpia – CSȘ Târgoviște
Independența – Universitatea Alexandria

ora 12:00: Selena Constanța – Fair Play București

ARTICOL DE ADI DOBRE