În acest weekend, au fost programate două derby-uri în play off-ul Superligii de fotbal feminin.

Olimpia Cluj joacă cu titlul pe masă, singura posibilitate ca ASA Târgu Mureș să mai spere la tricoul de campioană este victoria de duminică, 24 aprilie, la Cluj. O victorie a Clujului ar asigura în proporție de 90% clujencele de un nou titlu de campioană a României și o nouă participare în Women’s Champions League.

Al doilea derby, contând pentru locul 3 pe podium, s-a disputat, sâmbătă, la Odorheiul Secuiesc, între echipa Vasas Femina și moldovencele de la Navobi Iași.

Ambele echipe erau la egalitate de puncte 11, Navobi având totuși avantajul criteriului de împărțire al punctelor după sezonul regulat.

După disputarea acestui derby pentru medalia de bronz, Iașiul va sărbători Sfintele Sărbători de Paști pe podium, pe locul al treilea. Acest lucru se datorează victoriei clare de la Odorheiul Secuiesc, la un scor de game alb din tenis, 6-0 la pauza 3-0.

Ieșencele au dominat total partida, și au înscris repede în minutul 8 prin Loredana Nica care a finalizat o pasă excelentă primită de la Adina Rognean peste apărarea echipei gazdă.

A urmat o serie de patru ratări monumentale pentru ieșence realizate de Deca, Nica și Plăcintă. Desprinderea a venit în minutul 28 când, aceeași Nica, a reluat în poartă o centrare venită de la Deca.
Scorul la pauză avea să fie 0-3, după ce Teodora Plăcintă a finalizat o pasă inteligentă primită de la Rahela Gangal, la care apărarea gazdă a făcut greșit pasul la offside.

După pauză, gazdele au încercat să ajungă la poarta ieșencelor, însă aceasta a fost închisă excelent de apărarea ieșeană la care s-au remarcat experimentatele jucătoare Mirela Abălașei, Iulia Mera și Larisa Ambrosie.

De data aceasta, mijlocul echipei din Copou a funcționat foarte bine care a recuperat mingi importante prin Geo Ilas și Elena Răduc și a pasat decisiv către atacanți prin Nicoleta Deca, sau chiar fundașii centrali.

Acest lucru a dus în mod natural la înscrierea a încă trei goluri. Loredana Nica a realizat hattrickul în minutul 59, după o pasă excelentă primită de la Monica Bentoiu, rămânând golgeterul echipei ieșene. În minutul 64, cea mai bună jucătoare a gazdelor, Barbara Bartalis și-a trimis mingea în propria poartă după o frumoasă acțiune a Anei Foia care a pătruns în partea dreaptă a careului și a centrat tare în fața porții, de unde mingea a ricoșat din piciorul lui „Barby” în colțul lung al propriei porți.

Tabela a fost închisă de Rahela Gangal care a finalizat sub bară o acțiune colectivă a echipei ieșene la care au mai participat Răduc, Deca și Nica.

„Am câștigat o partidă importantă pentru stabilirea echipei care va ocupa locul 3 și pe care am dominat-o la toate capitolele. După înfrângerea de acasă din sezonul regulat (1-3) fetele au tratat cu maximă seriozitate antrenamentele și jocul de la Târgu Mureș prin care am pregătit foarte bine acest joc pe care consider că l-am câștigat meritat. Felicit întreaga echipă pentru atitudinea și determinarea cu care a jucat. Daca vom reuși să adunăm ceva fonduri și să ținem acest nucleu de echipă și cu încă câteva jucătoare noi putem spera la un loc mai sus și la performanțe mai mari. Altfel, probabil că anul viitor, vom juca cu junioarele în liga secundă”, a declarat Adrian Ambrosie, managerul echipei Navobi Iași

„Astăzi am pierdut datorită faptului că am avut câteva fete de bază accidentate și faptul că fetele noastre au rămas cu jocul slab și înfrângerea severă de la Cluj (11-1) peste care nu au reușit să treacă. Așa cum a jucat Iașiul astăzi am jucat noi la ele acasă și am câștigat. Probabil că vor fi unii care vor comenta tendențios aceste rezultate. Nu ne interesează. Probabil că aceștia nu știu că fotbalul feminin este frumos și datorită acestor rezultate imprevizibile și a numeroaselor goluri marcate”, a spus László Bela, președinte Vasas Femina.

Superliga feminină de fotbal – Play-Off, etapa a II-a

Vasas Femina Odorheiul Secuiesc – Navobi Iași 0-6 (0-3)

Au marcat: Loredana Nica (8’, 28’, 59’), Teo Plăcintă (36’), Bartalis Barbara (autogol 64’), Rahela Gangal (88’).

Echipele de start:
Vasas Femina: Kajtar – Krall, Peter, Papp, Berkecz (77′ Toaso), Caldare, Bartalis, Kecseti (77′ Tamaș), Balázs (cpt.), Biro, Vasile (69′ Markon)

Navobi Iași: Abălașei – Gangal, Mera, Ambrosie (cpt.), Bentoiu – Răduc (’70 Zamfir), Deca, Ilas (’65 Scorțanu) – Rognean (’57 Foia), Nica, Plăcintă (’78 Marcu)

Arbitru: Apetrei Cosmin (Roznov). Asistenți: Arusoaie Ovidiu și Cosma Florin Mihai (Piatra Neamț). Observator: Harlab Mihai (Brașov).