Liga I la fotbal rezervată fetelor a programat miercuri, 8 mai, ultima etapă a sezonului regular. Miza a fost una uriașă, un loc în play-off. Pentru ultimele două locuri rămase vacante s-au luptat, de la distanță, trei formații: Fortuna Becicherecu Mic, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc și Heniu Prundu Bârgăului.

Primele două, Fortuna și Vasas, depindeau doar de ele, în timp ce Heniu trebuia, în cazul în care se impunea la Alexandria, să aștepte un pas greșit al contracandidatelor.

Gruparea din Prundu Bârgăului s-a impus la limită, 2-1, iar pasul greșit a fost făcut de formația Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, învinsă în deplasare cu un surprinzător 4-0 de Universitatea Galați.

Calificarea în play-off reprezintă o mare performanță pentru noi, o imensă satisfacție. Am crezut în această calificare, deși în ultima etapă nu mai depindeam doar de noi. Am îmbătrânit zece ani în acest ultim sezon! Revenirea s-a petrecut după meciul pierdut în deplasare cu Fair Play, în etapa a 12-a. Le cunosc bine pe fete, le știu potențialul, tocmai de aceea le-am spus că dacă vor performanță din acel moment nu trebuie să mai cedeze în fața nimănui. A urmat un egal cu Fortuna Becicherecu Mic, apoi doar victorii, cinci consecutive. O spun din nou, știam că avem nevoie și de noroc”, a declarat Călin Svoboda, antrenorul principal al echipei Heniu Prundu Bârgăului.

Fortuna Becicherecu Mic, una dintre revelațiile actualui sezon, nu a avut niciun fel de probleme în confruntarea de pe teren propriu cu CSȘ Târgoviște, ultima clasată, de care a trecut cu 5-0.

„U” Olimpia Cluj, echipa care domină fotbalul românesc în ultimul deceniu, a evoluat în această ultimă etapă pe teren propriu în compania formației Independența Baia Mare. Echipa pregătită de Ioana Bortan a câștigat clar, scor 6-0.

Săptămâna viitoare, miercuri, 15 mai, Olimpia va întâlni, în deplasare, Fortuna Becicherecu Mic, în semifinalele Cupei României.

În play-off-ul Ligii I s-au calificat primele trei clasate, care vor juca în sistem campionat, fiecare cu fiecare, tur-retur.

Rezultatele etapei a 18-a:

„U” Olimpia Cluj – Independența Baia Mare 6-0
Universitatea Alexandria – Heniu Prundu Bârgăului 1-2
Universitatea Galați – Vasas Femina Odorhei 4-0
Fortuna Becicherecu Mic – CSȘ Târgovişte 5-0

– echipa Fair Play București NU a jucat în această rundă

Clasament: 1. „U” Olimpia 45p; 2. Fortuna 30p; 3. Heniu 29p; 4. Vasas 28p; 5. Universitatea Galați 22p; 6. Universitatea Alexandria 21p; 7. Independența 20p; 8. Fair Play 10p; 9. CSȘ Târgoviște 3p

Play-off-ul va debuta în week-end

Primul meci din play-off-ul Ligii I se va disputa duminică, iar față în față se vor afla Fortuna Becicherecu Mic și Heniu Prundu Bârgăului.

Clasament play-off: 1. „U” Olimpia Cluj 23p; 2. Fortuna 15p; 3. Heniu 15p

Tot duminică, se vor mai juca partidele pentru clasament:
Universitatea Galați – Universitatea Alexandria
Fair Play București – CSȘ Târgoviște

 

ARTICOL DE ADI DOBRE