Liga I la fotbal rezervată fetelor a programat în acest weekend meciurile etapei a XI-a, ultima a turului. 

Multipla campioană „U” Olimpia Cluj e lider autoritar al competiției interne și mărșăluiește spre cel de-al zecelea titlu consecutiv! Gruparea ardeleană a încheiat anul 2019 cu o victorie la scor de neprezentare, 3-0, pe teren propriu, cu Heniu Prundu Bârgăului, a zecea în acest sezon.

Au marcat trei componente ale primei noastre reprezentative: Andreea Voicu (min. 4), Mihaela Ciolacu (49) și Beatrice Tărășilă (85). Olimpia e neînvinsă în acest sezon, singurul pas greșit fiind făcut în etapa a IV-a, când a remizat, 1-1, în deplasare cu Universitatea Galați.

Egalul în fața campioanei nu e un rezultat întâmplător pentru formația gălățeană, care a încheiat turul pe un onorant loc secund. Cu o zestre de 26 de puncte, cu o linie de clasament ce contabilizează opt victorii, două egaluri, o singură înfrângere și un golaveraj remarcabil, 33-10, Universitatea Galați este fără îndoială marea revelație a sezonului 2019 – 2020 în Liga I.

În acest week-end, echipa pregătită de Alexandru Caracaș s-a impus, în deplasare, în fața formației ȘN Selena Constanța, scor 2-1, meci rezolvat încă din primul sfert de oră prin golurile marcate de Cristina Cerescu (min. 4) şi Monica Bențoiu (min. 14), ajungând la o serie incredibilă, nouă meciuri fără înfrângere! Singurul eșec al gălățencelor a fost înregistrat în etapa a II-a, 1-3, pe teren propriu cu Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Ştiam că vom termina sus, am crezut cu tărie și, iată, că echipa a reușit. Simt o bucurie imensă, e o performanță de care sunt mândru, mândru de fetele noastre, mândru de colegii care mi-au fost aproape, mândru că am putut urca numele oraşului nostru atât de sus. Acum, trebuie să continuăm în același ritm și sunt convins că este doar începutul ascensiunii clubului nostru”, a spus antrenorul Alexandru Caracaș pentru „www.viata-libera.ro”.

Considerată de mulți drept principala contracandidată a Olimpiei Cluj în lupta pentru titlu, Fortuna Becicherecu Mic a încheiat anul pe podium după egalul, 1-1, în deplasare cu Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Formația pregătită de Florin Pădurean și Anca Vela a încheiat turul cu două înfrângeri, 0-3 cu „U” Olimpia Cluj și 0-1 cu Universitatea Galați, ambele pe teren propriu. Fortuna are al doilea atac din Liga I (47 de goluri), după Olimpia (61), și cea mai bună apărare, doar șapte goluri primite.

La primul său sezon în Liga I, echipa ȘN Selena Constanța va ierna pe ultimul loc al clasamentului. Gruparea dobrogeană a încercat să țină pasul cu primul eșalon, reușind să contabilizeze un succes (2-1 cu Vasas Femina în prima etapă) și două egaluri.

Liga I, etapa a XI-a:

Selena ȘN Constanța – Universitatea Galați 1-2
Vasas Femina Odorhei – Fortuna Becicherecu Mic 1-1
„U” Olimpia Cluj – Heniu Prundu Bârgăului 3-0
CSȘ Târgoviște – Luceafărul Filiași 4-3
Independența Baia Mare – Piroș Security Arad 2-5
Universitatea Alexandria – Fair Play București 5-0

Clasament: 

1.„U” Olimpia 31p; 2. Universitatea Galați 26p; 3. Fortuna 25p; 4. Vasas Femina 23p; 5. Piroș Security 21p; 6. Heniu 14p; 7. CSȘ Târgoviște 12p; 8. Independența 10p; 9. Universitatea Alexandria 10p; 10. Luceafărul 9; 11. Fair Play 6p; 12. Selena 5p

Articol de ADI DOBRE