Liga 1 Feminin programează miercuri – 18 noiembrie și joi – 19 noiembrie meciurile rundei cu numărul 11, ultima a turului și, totodată, ultima din acest an 2020.

Meciul Fair Play București – Universitatea Olimpia Cluj a fost programat pentru 3 decembrie, formația ardeleană urmând să joace joi – 19 noiembrie în Liga Campionilor. Celelalte partide restante se vor disputa tot în luna decembrie, conform datelor disponibile pentru reprogramări!

Etapa 11 debutează spectaculos cu un meci tare între Carmen București și Heniu Prundu Bârgăului. Formația bucureșteană, care și-a depășit statutul de nou-promovată numărându-se printre suprizele acestui sezon, vine după un eșec pe terenul campioanei „U” Olimpia Cluj. Fără mai multe titulare, accidentate, Carmen București nu a putut ține piept liderului „U” Olimpia Cluj, în fața căruia a pierdut cu scorul 9-2.

„Lucruri constructive pot rezulta și din înfrângeri”

Vom întalni un adversar foarte puternic, cu un lot valoros, dar meciul va porni de la scorul de 0-0 și fiecare echipă va avea sansa ei. Sunt convinsă că toate fetele sunt conștiente de importanța acestei partide și, cu siguranță, vom intra pe teren foarte motivate pentru a obține un rezultat pozitiv, care să ne consolideze poziția pentru play-off”, a spus Oana Dragu, jucătoarea echipei Carmen București.

Ioana Bîscoveanu, coechipiera sa, este de părere că se poate învăța și din înfrângeri: „Venim după eșecul de la Cluj, unde știm cu toții ce s-a întâmplat. Lucruri constructive pot rezulta însă chiar și în urma unor înfrângeri, așa cum a fost cea din ultima etapă. Chiar dacă pornim cu șansa a doua în meciul cu Heniu, știm ce avem de făcut, pentru că această partidă poate fi decisivă pentru calificarea în play-off”.

„Îmi doresc mult să jucam în play-off”

Fără probleme de lot, Heniu Prundu Bârgăului a ajuns cu bine la București. Fără victorii în ultimele două etape (înfrângere, 0-1, în deplasare cu Olimpia Cluj și egal, 2-2, pe teren propriu cu Fortuna Becicherecu Mic), trupa pregătită de tandemul Călin Svoboda – Gicu Ruscă-junior e pusă pe fapte mari.

Ne așteaptă un meci dificil. Mergem la București extrem de hotărâte să câștigăm cele trei puncte puse în joc. Am încredere în colegele mele și sper ca dupa fluierul final să ne bucurăm împreună de victorie”, a spus Mihaela Merlan.

Am încredere că vom reuși să facem un meci bun și să câștigăm la București. Am pierdut până acum puncte importante, însă mai sunt două meciuri de jucat, cel din această rundă și restanța cu Universitatea Alexandria, în care vom da totul pe teren. Îmi doresc mult să jucam în play-off. Avem o echipă valoroasă și credem în sansa noastră până la capăt”, a adăugat Paula Mădălina Boros.

„Întâlnim o echipă pe care nu am învins-o niciodată”

Joi, 19 noiembrie, în cea de-a doua zi a etapei 11, e programat derby-ul dintre Fortuna Becicherecu Mic și Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. În cazul unui succes, Fortuna va trece pe locul secund în clasament. După patru victorii consecutive, Fortuna Becicherecu Mic a remizat etapa trecută la Prundu Bârgăului la capătul unui meci foarte spectaculos.

Echipa pregătită de Sorin Brîndescu este hotărâtă să profite de avantajul terenului propriu și să se impună în derby-ul pentru locul secund. „Jucăm acasă în ultima etapă a turului cu un adversar puternic, o echipă tânără, dar omogenă. A fost o perioadă aglomerată, este al patrulea meci în 12 zile, noi venim după două deplasări consecutive și s-a acumulat oboseală, prin urmare trebuie să gestionăm foarte bine acest meci. Atât noi, cât și Vasas Femina, ne dorim cele trei puncte pentru a termina pe locul doi și cred că va fi un meci interesant și echilibrat”, a declarat Sorin Brîndescu.

Claudia Bistrian, una dintre jucătoarele de bază ale echipei Fortuna Becicherecu Mic, anunță mobilizarea pentru meciul cu Vasas: „Întâlnim o echipă pe care nu am învins-o niciodată până acum și cred ca va fi un meci greu, la fel ca toate jucate până acum cu Vasas Femina. Încheiem o perioadă obositoare, dar trebuie să ne mobilizăm pentru a păstra acasă cele trei puncte puse în joc, mai ales pentru că ambele echipe se luptă acum pentru locul doi”.

„Important pentru cele două echipe e să onoreze acest derby”

După șapte etape în care a contabilizat șase victorii și un eșec, 1-3, pe terenul campioanei Olimpia Cluj, Vasas Femina Odorheiu Secuiesc a pierdut din turația motoarelor. Pentru gruparea harghiteană au urmat două remize, 1-1, acasă, cu Piroș Security Arad și 2-2, în deplasare, cu Universitatea Galați. Tocmai de aceea victoria din ultima rundă, 4-1, pe teren propriu, cu Universitatea Alexandria, a venit ca un balon de oxigen pentru echipa pregătită de Attila Vágó.

Pentru a-și păstra poziția secundă în clasamentul Ligii I, Vasas are nevoie de un egal în Banat. „Încercăm să ne păstrăm locul doi. Știm că nu va fi ușor, pentru că întâlnim un adversar redutabil, mai ales pe teren propriu. Meciul dintre Fortuna și Vasas este un adevărat derby. Sunt convins că cele două echipe se vor ridica la nivelul așteptărilor. Vă mărturisesc sincer că aș vrea să oferim spectacol, indiferent de rezultatul care va fi înregistrat la final. Important pentru cele două echipe e să onoreze acest derby”, a spus László Béla, președintele echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Programul etapei 11 din Liga 1 Feminin:

miercuri, 18 noiembrie, ora 11.00
Carmen București – Heniu Prundu Bârgăului
Universitatea Galați – ACS Fotbal Feminin Baia Mare

joi, 19 noiembrie, ora 11.00
Piroș Security Arad – Selena ȘN Constanța
Universitatea Alexandria – Banat Girls
Fortuna Becicherecu Mic – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc

*Partida Fair Play București – Universitatea Olimpia Cluj a fost amânată pentru 3 decembrie