FOTO: Gabor Istvan

Noul sezon din UEFA Women’s Champions League debutează marți, 3 noiembrie, zi în care va evolua și Universitatea Olimpia Cluj, singura reprezentantă a României în această competiție.

Echipa antrenată de Iulian Szekely o va întalni în primul tur preliminar pe Birkirkara (Malta). Partida se va disputa pe Cluj Arena, de la ora 15:00, și va putea fi urmărită în direct pe Look Sport.

UEFA Women’s Champions League este competiția supremă la nivelul cluburilor de fotbal feminin din Europa, pentru care ne pregătim an de an! Întâlnim un adversar incomod, care și-a crescut nivelul de joc și chiar dacă pare abordabil după clasamentul UEFA al cluburilor, meciurile acestea pot genera mari surprize, fiind jocuri eliminatorii. Jucătoarele noastre sunt pregătite pentru acest meci și sperăm într-o calificare în turul următor”, a declarat antrenorul formației clujene.

Birkirkara este o cunoștință mai veche a clujencelor. Cele două formații s-au mai întâlnit în edițiile 2012/13 și 2018/19 ale UEFA Women’s Champions League, iar “U” Olimpia Cluj a ieșit de fiecare dată învingătoare.

În 2018, Olimpia Cluj s-a impus cu 6-1 în fața celor de la Birkirkara. Jucătoarele care au marcat atunci au fost Mara Bâtea, Phoenetia Maiya Lureen Browne, Mihaela Ciolacu și Cristina Carp (3 goluri). Partida jucată în 2012 s-a încheiat cu 8-0 pentru clujence.

Am întâlnit de două ori această echipă, cel mai recent în urmă cu doi ani, în campania din 2018. Îmi amintesc că a fost al doilea meci din grupă, am început destul de greu meciul, iar ele au înscris primele. Din fericire, am reușit să egalăm și să intrăm cu avantaj la pauză. Ne-am mobilizat și am făcut o a doua repriză mult mai bună, în care am avut multe reușite ca echipă, în care am înscris și eu un gol. Față de data trecută, suntem o nouă echipă, una foarte tânără, iar acesta sper să fie unul dintre atuurile noastre. Vrem să ajungem cât mai departe în această competiție, iar meciul de mâine este primul obstacol de care trebuie să trecem”, a declarat Mihaela Ciolacu, mijlocașul Olimpiei Cluj și al naționalei feminine a României.

Mara Bâtea, autoarea și ea a unui gol împotriva adversarei de mâine în partida disputată în 2018, a adăugat: „Meciul de mâine nu o sa fie ușor și suntem conștiente de asta. Într-adevăr, am mai jucat cu ele de doua ori și le-am învins de fiecare dată, însă niciun joc nu seamănă cu celălalt, așa că va trebui să tratăm cu seriozitate și atenție fiecare fază a meciului. E o echipă predispusă la efort și foarte bine organizată, însă la fel suntem și noi!

Câștigătoarea meciului “U” Olimpia Cluj – Birkirkara se va califica în turul doi preliminar al UEFA Women’s Champions League, care va avea loc în perioada 18-19 noiembrie.