Episoadele se vor găsi sub denumirea ”Press Play” și vor cuprinde detalii din viața cotidiană a patru fotbaliste de top din Europa. Este vorba despre UEFA Lisa Evans, atacantul formației Arsenal și componenta echipei naționale a Scoției, Eunice Beckmann, jucătoare a reprezentativei Germaniei, care evoluează la formația FC Basel și duo-ul austriac, format din Sarah Zadrazil și Laura Feiersinger, care joacă la FFC Turbine Potsdam, respectiv SC Sand.

URMĂREȘTE MAI JOS PRIMUL EPISOD ⤵

Cele patru fete evoluează la cluburi și naționale diferite, însă sunt unite de aceeași pasiune pentru fotbal. Fiecare dintre ele are o poveste unică de spus atât despre viața în teren cât și în afara acestuia.

În cadrul acestor vloguri vor fi oferite imagini exclusive din cantonamentele celor patru fete, antrenamente sau rutina dinaintea unui meci. Press Play va conține toate aceste activități pe care jucătoarele le desfășoară zilnic, de la micul-dejun până în momentul în care se încheie ziua.

Conceptul face parte din strategia UEFA de a crește participarea fetelor și femeilor în fotbal. Un pilon cheie al strategiei este acela de a schimba imaginea jocului. Prin campania Împreună #WePlayStrong", UEFA urmărește să facă fotbalul mai relevant din punct de vedere cultural și mai aspirant pentru fete în anii adolescenței, perioadă în care acestea renunță la fotbal în număr destul de mare. Un alt pilon cheie al strategiei este creșterea vizibilității femeilor care joacă fotbal, astfel încât platformele de difuzare TV precum YouTube și Instagram sunt esențiale.

Șeful departamentului de marketing și sponsorizare al UEFA, Peter Willems, a declarat: "Press Play este un proiect diferit de tot ce am făcut la UEFA înainte și suntem recunoscători celor patru jucătoare pentru accesul pe care ni l-au dat. În fotbalul feminin există foarte multe fete care au un talent extraordinar precum și personalități, astfel că suntem hotărâți să le spunem povestea lor pentru a inspira mai multe fete și femei să joace și să continue să joace fotbal”.