Fetele lui Mirel Albon vor da piept cu Birkirkara F.C., campioana Maltei, care în prima etapă a pierdut la scor în fața gazdelor de la Zhytlobud-1 Kharkiv, 0-8 (0-5). În aceeași rundă, campioana României a învins dramatic campioana Țării Galilor, Cardiff Met. Ladies F.C., cu 3-2 (0-1), într-o partidă jucată pe „FC Metalist Training Ground n.2” din Vysokyia.

Pentru campioana României, meciul cu formația galeză a fost primul în Liga Campionilor sub noua titulatură, „U” Olimpia. „E o mândrie și mă bucur că am debutat cu dreptul sub acest nume în cea mai importantă competiție intercluburi din lume. Pentru mine, <U> e ceva special. Am învățat fotbalul la Universitatea Cluj, am jucat pentru echipa de juniori, pentru cea de tineret, am făcut antrenamente cu echipa mare, la care însă nu am evoluat vreodată. Era și greu în acele vremuri”, își amintește Mirel Albon, care a bifat marți meciul cu numărul 53 ca antrenor în UEFA Women’s Champions League. „În acest ritm, cred că până la pensie prind suta de meciuri în UEFA Champions League”, a glumit tehnicianul.

În cele 53 de meciuri în Liga Campionilor, Mirel Albon a contabilizat 23 de victorii și 3 remize, la care se adaugă cele 5 prezențe în faza eliminatorie a competiției. Peste o sută de jucătoare au trecut prin curtea grupării clujene de când Mirel Albon e antrenor la „U” Olimpia, satisfacția tehnicianului fiind una uriașă: „Peste 90 la sută dintre ele au fost descoperite și formate de mine”.

La meciul împotriva echipei Cardiff Met. Ladies F.C., Mirel Albon a trimis în teren șapte debutante în Liga Campionilor. „Avem iarăși o echipă foarte tânără. Amănuntul că am avut șapte debutante în Ligă nu e singurul important. Am avut printre titulare trei fete născute în anul 2000, iar pe parcursul jocului a intrat și Flaviana Negrea, născută în 2001. Am început foarte bine meciul împotriva campioanei Țării Galilor, dar am ratat, apoi, la prima ocazie a lor, adversarele au marcat. Faptul că fetele noastre au revenit și au câștigat înseamnă că au un psihic tare, iar asta e bine”, a mai spus, pentru www.frf.ro, Mirel Albon.

Chiar dacă adversara de vineri a încasat opt goluri de la Zhytlobud-1 Kharkiv în prima etapă, tehnicianul campioanei României spune că partida trebuie tratată cu seriozitate. „Trebuie să fim conectați la miza competiției, să nu lăsăm niciun moment garda jos pentru a nu avea surprize neplăcute. Să trecem mai întâi de Birkirkara și apoi vorbim și despre ultimul meci, cel împotriva gazdelor de la Zhytlobud”, a concluzionat tehnicianul echipei „U” Olimpia Cluj.

Iată programul Grupei a 6-a (ora este cea a României):

7 August
Olimpia Cluj – Cardiff Met. 3-2 (0-1)
Au marcat: Mara Bâtea (62), Cristina Carp (72), Phoenetia Maiya Lureen Browne (74) / Clipston (24), Phillips (73)
Zhytlobud-1 Kharkiv – Birkirkara 8-0 (5-0)

10 August

ora 11:00
Olimpia Cluj – Birkirkara
Arbitru: María Dolores Martínez Madrona (Spania)

ora 17:00
Cardiff Met. – Zhytlobud-1 Kharkiv
Arbitru: Marina Višnjić (Serbia)

13 August

ora 18:00
Zhytlobud-1 Kharkiv – Olimpia Cluj
Arbitru: Justina Lavrenovaitė (Lituania)

Birkirkara – Cardiff Met
Arbitru: María Dolores Martínez Madrona (Spania)