Echipa feminină de fotbal „U” Olimpia Cluj a mai bifat un an de succes! Gruparea ardeleană a cucerit în 2018 al optulea titlu consecutiv, a jucat din nou în UEFA Women’s Champions League, a demarat colaborarea cu Universitatea Cluj și petrece Sărbătorile cu punctaj maxim în Liga I!

După opt etape disputate în noul sezon, „U” Olimpia are tot atâtea victorii și un golaveraj demn de celebra Carte a Recordurilor, 41-1!

Revoluția începută în fotbalul românesc în urmă cu mai bine de un deceniu la Cluj continuă! Conducerea echipei „U” Olimpia Cluj a făcut în aceste zile un anunț mai mult decât interesant. Campioana României va avea de la 1 ianuarie un staff tehnic sută la sută feminin!

Astfel, antrenor principal a echipei „U” Olimpia Cluj va fi Ioana Bortan, fostul căpitan al echipei și una dintre cele mai bune jucătoare din istoria fotbalului feminin din România. Ioana Bortan, 29 de ani, va avea alături foste și actuale jucătoare ale Clujului!

Iată staff-ul tehnic al echipei „U” Olimpia Cluj: Ioana Bortan – antrenor principal; Mara Bâtea, Selena Babb și Lavinia Boandă – antrenori secunzi; Mia Ganea – antrenor de portari.

Mirel Albon, omul de care se leagă toate performanțele Olimpiei Cluj, va fi director Tehnic, el urmând să coordoneze activitatea antrenorilor de la toate echipele clubului, continuând și în funcția de manager General.

„În primul rând, vreau să mulțumesc conducerii pentru încrederea acordată! Sunt onorată să antrenez echipa U Olimpia Cluj și să preiau această funcție de la domnul Mirel Albon, care va rămâne aproape de echipă. Nu renunț la activitatea de jucătoare, voi încerca să îmbin cu succes ambele roluri. Sper să reușesc să ating profesionalismul în ambele poziții, iar dacă voi simți că nu merge, voi alege ce fac mai departe. În ceea ce privește grupul primei echipe, acesta este unul tânăr, dar am încredere că putem dezvolta și atinge performanțe notabile” , a spus Ioana Bortan pentru site-ul oficial al grupării ardelene.

„Prin această decizie ne-am dorit să fim mai aproape de sportivele noastre, de modul lor de a fi, de a le întelege mai bine aspirațiile și de a le oferi o schimbare care să le motiveze pe viitor. Ioana Bortan este cea mai potrivită pentru această responsabilitate și cred într-o colaborare optimă cu domnul Albon pentru a obține rezultatele pe care ni le dorim cu toții. Obiectivele comune sunt legate de integrarea jucătoarelor tinere în angrenajul primei echipe, de a construi un colectiv unit care are același țel, obținerea de performanțe la Universitatea Olimpia Cluj. Suntem primul club din România care are un staff exclusiv feminin și cred că această deschidere și încredere trebuie să fie un exemplu și pentru ceilalți colegi de-ai mei. Alături de Ioana, în staff o regăsim pe Mara Bâtea, clujeanca rămasă fidelă acestui club și care este parte semnificativă din istoria noastra. De asemenea, la propunerea Ioanei, antrenor de portari va fi Mia Ganea, cel mai bun portar al nostru din toate timpurile și care mă bucur din tot sufletul că a acceptat să se implice din nou în fotbal.  Nu în ultimul rând, Selena Babb, dar și Lavinia Boandă vor completa staff-ul echipei și cred cu tărie că fetele vor demonstra de ce sunt în stare”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului Olimpia, președintele executiv Alin Cioban.

ARTICOL DE ADI DOBRE