Antrenorul Mirel Albon a adunat echipa încă de la începutul acestei luni, prima perioadă de pregătire desfășurându-se la Baza Unirea din Mănăștur. A urmat un cantonament la Complexul Sportiv Zlatna și, în această săptămână, o scurtă deplasare în Ungaria, pentru două meciuri de verificare.

În Ungaria, fetele de la „U” Olimpia Cluj au dat piept cu MTK Budapesta și Diósgyőri VTK. „Am pierdut primul amical al verii, meciul cu MTK, scor 0-2, apoi ne-am revanșat în fața celor de la Diósgyőri, învingând cu 5-2. Au fost două meciuri bune. Încă suferim la capitolul omogenitate în defensivă, dar vom rezolva acest aspect până la startul meciurilor din Liga Campionilor. În ofensivă aratăm foarte bine”, a spus, pentru www.frf.ro, Mirel Albon, care a continuat: „A fost o perioadă foarte dificilă în primul rând pentru că ne-am reunit destul de greu. Și asta din cauze obiective: accidentări, bacalaureat, examene de admitere la facultate”.

Gruparea ardeleană a transferat în această vară mai multe jucătoare. Primul transfer al verii a fost cel al lui Annie Wickett, fundaș central. În vârstă de 24 de ani, americanca a absolvit University of Connecticut, și a evoluat în Women’s Premier Soccer League, printre altele, pentru Boston Breakers, cu care a câștigat titlul de campioană națională, și pentru Washington Spirit, cu care Annie Wickett a devenit campioană a WPSL Colonial Conference.

A urmat transferul atacantului Phoenetia Maiya Browne, 24 de ani, care a evoluat ultima oară în St. Kitts and Nevis. Absolventă a Universității Columbia, cu masterat la Universitatea din Texas, Phoenetia a jucat în echipa de fotbal feminin a ambelor universități pe postul de atacant, în NCAA Division 1. Ea nu este la prima experiență în Europa. A mai evoluat la UMF Sindri din prima ligă islandeză și la Croix de Savoie Feminine Ambilly din a doua ligă franceză.

Din Olanda a venit la Cluj portarul Selena Babb, 22 de ani, care a evoluat la FC Utrecht și Excelsior Barendrecht în prima ligă olandeză.

Ultima sosită la „U” Cluj e fundașul Cassidy Benintente, tot americancă, absolventă a Universității Rutgers din New Jersey, unde a studiat Management Sportiv. Cassidy a jucat în echipa universității, iar după terminarea studiilor a evoluat pentru Sky Blue, echipă din National Women’s Soccer League.