România U19 a aflat adversarele din Turneul de Elită al Campionatului European de fotbal feminin rezervat categoriei sub 19 ani, ultimă treaptă înaintea turneului final.

Selecționata calificată din preliminarii cu antrenorul timișorean Florin Bugar la cârmă și elevele sale și la gruparea de club Claudia Bistrian și Denisa Heișu, ambele de la CFR Timișoara, au fost repartizate conform tragerii la sorți în Grupa 3, alături de Franța, Rusia și Islanda. Meciurile se vor disputa pe 4, 6 și 9 aprilie 2015. Se califică la Euro 2015 câștigătoarele celor șase grupe, alături de cel mai bună echipă situată pe poziția secundă. Turneul final se va desfășura în perioada 15-27 iulie 2015, în Israel.

Claudia Bistrian a marcat în 18 septembrie golul calificării selecționatei sub 19 ani a României, unic al jocului decisiv cu Cehia, din ultima rundă a turneului patrulater de calificare de la Sarajevo. După ce cu 3 zile înainte egala decisiv în cel de-al patrulea minut de prelungire al jocului cu gazda Bosnia și Herțegovina, 1-1, gol fără de care reușita cu cehoaicele nu mai avea aceeași relevanță, Bistrian înscria apoi și împotriva unicei naționale cu punctaj maxim în întregul preliminariilor, după primele câte două etape ale grupelor. Cehia s-a calificat de pe primul loc, urmată de ”tricolore”, la un punct în urmă, cu 5 agonisite și golaveraj 2-1, pe locul secund.

Florin Bugar conduce selecționata feminină U19 a României, abia preluată, înaintea fazei calificărilor

Claudia Bistrian și Denisa Heișu au fost titulare în fiecare meci din calificări.

Turneul de Elită din 4-9 aprilie 2015 va consta din 6 grupe a câte 4 echipe, rezultând din cele 21 de naționale calificate după meciurile din septembrie plus capii de serie Germania, Anglia și Franța.

Câștigătoarele grupelor din primăvara viitoare plus cea mai bună formație de pe locul secund se vor califica la turneul final al Campionatului European din Israel.

S-au mai calificat în Turneul de Elită al Europeanului de fotbal feminin sub 19 ani, de pe primul loc în grupe, Spania, Danemarca, Norvegia, Italia, Olanda, Suedia, Cehia, Rusia, Belgia, Finlanda și Elveția, iar de pe locul 2 Islanda, Ucraina, Scoția, Turcia, Serbia, România, Portugalia, Slovenia, Irlanda de Nord și Austria.

Lotul fotbalistelor convocate de timișoreanul Bugar, care s-au calificat la finele turneului preliminar continental de la Sarajevo: (portari) Iulia Niculescu (Fair Play București) și Linda Kajtar (Vasas Femina); (fundași): Iulia Mera și Laura Desmerean (Olimpia Cluj), Denisa Heișu (CFR Timișoara), Marta David (Lady’ s Tg. Mureș) și Kinga Barabași (FCM Tg. Mureș); (mijlocași) Beatrice Tărășilă (Fair Play București), Csilla Balazs (Vasas), Alexandra Hornea (Real Craiova), Diana Pop (Ind. Baia Mare), Beata Filler (Heliu) și Diana Drosu (Selena Constanța); (atacanți) Claudia Bistrian (CFR Timișoara), Anamaria Vasile și Alexandra Nica (Universitatea Alexandria), Cristina Pop (Viitorul Reghin) și Mihaela Merlan (FC Brazi).

România U17 se află în Grupa 4 a Turneului de Elită feminin, alături de Spania, Belgia și Rusia, tot conform tragerii la sorți de ieri.

 

 

Sursa : sportim.ro