Naționala feminină Under 19 a României se află în această perioadă într-un nou cantonament în Turcia, în vederea pregătirii jocurilor de la Turul de Elită.

Fetele pregătite de Florin Bugar vor disputa în acest cantonament și trei meciuri de verificare, după ce la mijlocul lunii februarie au avut programat un stagiu de pregătire care s-a axat mai mult pe pregătire fizică și tactică.

Tricolorele participă la turneul amical “Mediteranien Pearl” din Turcia, alături de alte 5 echipe naționale. Cele șase formații sunt împărtițe în două grupe:

Grupa A: Ungaria, România, Bulgaria
Grupa B: Slovacia, Irlanda de Nord, Belarus

Programul României: 
4 martie 2020: Bulgaria – România, ora locală 11:00, (Starlight Sport Complex, Side)
7 martie 2020: România – Ungaria, ora locală 18:00 (Starlight Sport Complex, Side)

În funcție de rezultatele obținute în faza grupelor, tricolorele U19 vor mai disputa un meci pentru stabilirea clasamentului final.

Lotul convocat pentru această acțiune:

Portari: Ioana Grigoraș (CSM Pașcani), Cosmina Roșu (Fortuna Becicherecu Mic);

Fundași: Otilia Durlă (Universitatea Alexandria), Larisa Grigore (Fortuna Becicherecu Mic), Mihaela Purcil (Heniu Prundu Bârgăului), Camelia Daneliuc (Independența Baia Mare), Anna Biro (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Alexandra Tunoaia (Hellas Verona/Italia), Anita Kis (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc);

Mijlocași: Genoveva Roșie (Universitatea Alexandria), Mădălina Tătar (Sport Lisboa e Benfica/Portugalia), Melisa Olariu (Piroș Security Arad), Cristina Tudorache (Universitatea Alexandria), Claudia Pană (Heniu Prundu Bârgăului), Roberta Dimulescu (Universitatea Alexandria), Ana Vlădulescu (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Antonia Ciulea (Piroș Security Arad), Daria Răileanu (Heniu Prundu Bârgăului);

Atacanți: Bianca Ienovan (Fortuna Becicherecu Mic), Carmen Marcu (Universitatea Galați).

Tricolorele întâlnesc Olanda, Scoția și Islanda în drumul spre WU19 EURO

Turul de Elită reprezintă cea mai importantă fază a calificărilor, în care cele 28 de formații rămase în joc luptă pentru cele șapte locuri de la turneul final! Miza este cu atât mai mare pentru această generație întrucât pentru multe dintre jucătoare este ultimul turneu oficial la nivel de junioare.

Adversarele tricolorelor la ”Elită” vor fi selecționatele Olandei, Scoției și Islandei. Meciurile Grupei 1 se vor disputa în perioada 6-14 aprilie, în Olanda, conform următorului program:

7 aprilie 2020: Olanda – ROMÂNIA; Islanda – Scoția
10 aprilie 2020: Olanda – Islanda; Scoția – ROMÂNIA
13 aprilie 2020: Scoția – Olanda, ROMÂNIA – Islanda

Câștigătoarele celor șapte grupe de la Turul de Elită, alături de gazda turneului final, Georgia, vor participa la EURO WU19 programat în perioada 21 iulie – 2 august!