Reprezentativa feminină Under 17 a României va participa la un turneu de pregătire în Turcia, în perioada 11-20 februarie, unde va disputa trei jocuri amicale.

În cadrul turneului, tricolorele vor disputa un joc test împotriva echipei de junioare U18 a formației Brøndby IF (Danemarca), urmat de două meciuri amicale cu selecționata similară a Indiei.

Acesta este al doilea stagiu de pregătire al naționalei U17 din acest an, după cel de la finalul lunii ianuarie, obiectivul principal fiind pregătirea jocurilor de la Turul de Elită, ultima fază dinainte de turneul final WU17 din acest an.

Am început anul cu un cantonament reușit în Turcia, în care am avut mai multe obiective pe care le-am îndeplinit cu succes. Pe lângă pregătirea tehnică, tactică și mentală am avut și obiective fizice. În prima parte am avut câteva teste pentru a vedea nivelul jucătoarelor după perioada de vacanță. La majoritatea s-a văzut un progres  față de ultima testare și asta ne arată că putem să avem încredere în această generație. Consider că a fost unul dintre cele mai bune cantonamente pe care le-am avut cu generația aceasta și îmi doresc de la ele să muncească și mai mult, atât în stagiile de pregătire programate, dar și la echipele de club. Faptul că avem două acțiuni înainte de Turul de Elită cu siguranță este un plus pentru a ne prezenta cu succes și de a avea rezultate pozitive”, a declarat antrenorul naționalei U17, Irina Giurgiu.

Lotul convocat pentru această acțiune: 

Portari: Sara Câmpean (”U” Olimpia Cluj), Miruna Nicolae (Dream Team București)

Fundași: Noemi Vincze (”U” Olimpia Cluj), Sonia Bumbar (”U” Olimpia Cluj), Daniela Preda (Fair-Play București), Anda Jivan (Fortuna Becicherecu Mic), Brigitta Szasz-Bencze (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Antonia Bratu (”U” Olimpia Cluj)

Mijlocași: Gyorgyi Toth (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Carmen Andrei (Dream Team București), Cristina Botojel (”U” Olimpia Cluj), Clara Roșu (Fortuna Becicherecu Mic), Kincso Szekely (Heniu Prundu Bârgăului), Aranka Orban (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Ioana Bălăceanu (”U” Olimpia Cluj), Roxana Mirea (”U” Olimpia Cluj)

Atacanți: Andreea Pînzariu (”U” Olimpia Cluj), Adina Borodi (”U” Olimpia Cluj), Elena Frîncu (Universitatea Alexandria), Rita Mitri (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Iustina Lupu (Navobi Iași)

Urmează Turul de Elită

În urma tragerii la sorți pentru Turul de Elită, tricolorele vor întâlni Ungaria, Rusia și Islanda în drumul spre EURO 2020! Ultima fază dinainte de turneul final se va desfășura în Ungaria, conform următorului program:

18 martie 2020: Ungaria – ROMÂNIA, Islanda – Rusia
21 martie 2020: Ungaria – Islanda, Rusia – ROMÂNIA
24 martie 2020: Rusia – Ungaria, ROMÂNIA – Islanda

Câștigătoarele celor șapte grupe de la Turul de Elită i se alătură gazdei Suedia la turneul final, programat în perioada 9-22 mai 2020!