Reprezentativa feminină a României a încheiat stagiul de pregătire din această săptămână cu un amical împotriva Serbiei. Partida s-a desfășurat la baza sportivă a naționalei Serbiei de la Stara Pazova.

Tricolorele au pierdut cu 3-2 meciul, după ce au revenit de la 2-0 și 3-1. Gazdele au deschis scorul repede, prin Poljak, iar o greșeală a defensivei noastre în prelungirile primei reprize ne-a trimis la vestiar cu două goluri primite.

A doua repriză a fost mult la echilibrată, căpitanul naționalei, Florentina Olar, micșorând diferența prin reușita sa din minutul 52. Gazdele au înscris din nou, ducând scorul la 3-1, moment în care selecționerul Mirel Albon a trimis în teren jucătoarele tinere. Iar mutarea s-a dovedit a fi una inspirată, Ana Vlădulescu înscriind un gol superb din afara careului (74).

A fost un test deosebit de util în care am încercat să punem în practică ce s-a lucrat la antrenamente și în foarte multe momente ale jocului am reușit acest lucru. Deși este final de sezon, pe tot parcursul stagiului de pregătire antrenamentele au fost de o calitate foarte bună și asta s-a văzut în meci, mai ales în repriza a doua.

Din păcate, iarăși am avut jucătoare lipsă din cauza accidentărilor; pe lângă mai vechile accidentate – Giurgiu, Nagy și Gered, în acest stagiu au lipsit Oprea, Vătaful și Sandu, iar pe parcursul stagiului s-a accidentat și Mihail. Îmbucurător este că jucătoarele tinere introduse pe parcursul reprizei a doua nu doar că s-au integrat, ci chiar au adus un plus în jocul echipei”, a declarat la finalul partidei selecționerul României, Mirel Albon.

Serbia – România 3-2
Au marcat: Poljak (7), Mijatovii (45+2), Bradic (68) / Olar (52), Vlădulescu (74)

România: 1. Părăluță (12. Câmpean 80)- 13. Ciolacu, 5. Meluță (21. Mirea 74), 6. Ficzay, 3. Kuhle (15. Goder 46) – 14. Herczeg , 8.Tărășilă (20. Vlădulescu 60), 4. Bortan – 10. Voicu (17. Bălăceanu 60), 18. Dușa (16. Rognean 74), 11. Olar-cpt. Antrenor: Mirel Albon


Tricolorele au efectuat un cantonament de 5 zile în Timișoara, bazat pe antrenamente intense tehnico-tactice. Selecționerul Mirel Albon și-a dorit un amical tare pentru fete la finalul stagiului de pregătire, pentru a putea vedea în practică ce s-a lucrat la antrenamente. „Am vrut neapărat să avem această acțiune în această perioadă și chiar mă bucur că am putut lucra din nou în perspectiva debutului în campania de calificare pentru Campionatul European din 2021”.

Partida României va putea fi urmărită LIVE pe www.frf.ro.

Lotul convocat de selecționerul Mirel Albon pentru această acțiune:

Portari: Andreea Părăluță (Levante UD), Sara Câmpean (”U” Olimpia Cluj)

Fundași: Alexandra Kuhnle (The College of William and Mary – Williamsburg, Virginia), Mihaela Ciolacu (”U” Olimpia Cluj), Teodora Meluță (”U” Olimpia Cluj), Maria Ficzay (Diosgyori VTK), Brigitta Goder (Gyor ETO)

Mijlocași: Beatrice Tărășilă (”U” Olimpia Cluj), Ioana Bortan (”U” Olimpia Cluj), Andrea Herzeg (Kungsbancka DFF), Ana Vlădulescu (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Roxana Mirea (”U” Olimpia Cluj), Andreea Voicu (Apollon Ladies)

Atacanți: Florentina Olar (Fortuna Hjorring), Cosmina Dușa (Konak Beledyespor), Isabelle Mihail (Kent State University), Ioana Bălăceanu (”U” Olimpia Cluj), Adina Rognean (Heniu Prundu Bârgăului)

Debutăm în calificări acasă, împotriva Belgiei

Reprezentativa feminină a României a fost repartizată în Grupa H, alături de Elveția, Belgia, Croația și Lituania, în urma tragerii la sorți care s-a desfășurat pe 21 februarie, la Nyon.

Naționala feminină va debuta în preliminariile pentru EURO 2021 pe teren propriu, chiar împotriva Belgiei, pe 8 octombrie. Locul și ora de disputare ale partidei vor fi stabilite ulterior.

Programul Grupei H din preliminarii:

29.08.2019: Lituania – Croația
03.09.2019: Elveția – Lituania, Belgia – Croația
4.10.2019: Lituania – Elveția
8.10.2019: ROMÂNIA – Belgia, Elveția – Croația
8.11.2019: ROMÂNIA – Lituania, Croația – Belgia
11.11.2019: Belgia – Lituania, Elveția – ROMÂNIA
10.04.2020: Croația – Lituania
14.04:2020: Belgia – Elveția, Croația – ROMÂNIA
05.06.2020: Lituania – ROMÂNIA
09.06.2020: Lituania – Belgia, ROMÂNIA – Elveția
18.09.2020: Belgia – ROMÂNIA, Croația – Elveția
22.09.2020: Elveția – Belgia, ROMÂNIA – Croația

La turneul final se califică direct câștigătoarele celor 9 grupe alături de cele mai bune trei locuri doi, cărora li se alătură țara-gazdă, Anglia. Celelalte șase ocupante ale pozițiiilor secunde vor disputa un play-off, în sistem tur-retur, astfel urmând a se stabili celelalte trei care se vor califica la EURO 2021.