Reprezentativa feminină a României s-a deplasat duminică dimineața în China, unde participă, în perioada 17-20 ianuarie, la Turneul celor 4 Națiuni.

Tricolorele au decolat duminică dimineața și au ajuns luni după-amiază în China, după o escală de câteva ore în Doha, în care au avut timp să viziteze centrul orașului. Antrenamentul oficial este programat marți, de la ora 11:30 (în România), prima partidă fiind programată pe 17 ianuarie, împotriva Coreei de Sud, cu începere de la ora 9:00 (în România.

În celălalt meci din semifinale, China întâlnește Nigeria. În funcție de rezultatele din semifinale, în finala mare, programată pe 20 ianuarie, se vor întâlni câștigătoarele celor două partide, învinsele urmând a disputa partida pentru locul trei. Turneul va fi găzduit de Centrul Sportiv Olimpic din Meizhou.

Lotul convocat de selecționerul Mirel Albon:

Portari: Andreea Părăluță (Levante/Spania), Linda Kajtar (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc)

Fundași: Claudia Bistrian (Fortuna Becicherecu Mic), Melinda Nagy (”U” Olimpia Cluj), Teodora Meluță (”U” Olimpia Cluj), Brigitta Goder (ETO Gyori FC/Ungaria), Erika Gered (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc), Olivia Oprea (Zaragoza CFF/Spania)

Mijlocași: Claudia Pană (”U” Olimpia Cluj), Ștefania Vătafu (Anderlecht/Belgia), , Andrea Herczeg (Kungsbacka DFF/Suedia), Bianca Sandu (Diósgyőri VTK/ Ungaria), Maria Neacșu, Mihaela Ciolacu, Beatrice Tărășilă (toate ”U” Olimpia Cluj)

Atacanți: Mara Bâtea (”U” Olimpia Cluj), Florentina Olar (Fortuna Hjorring/Danemarca), Cristina Carp (”U” Olimpia Cluj)

*Convocată inițial, Andreea Voicu (Apollon Ladies FC), nu a mai efectuat deplasarea în China

În februarie ne aflăm adversarii din preliminariile EURO 2021

Pe 21 februarie, la Nyon, va avea loc tragerea la sorți a grupelor de calificare la Campionatul European din 2021, care va fi găzduit de Anglia.

Echipele vor fi împărțite în 9 grupe, două alcătuite din șase echipe și șapte formate din cinci echipe.

Faza grupelor este programată să înceapă pe 26 august 2019, urmând a se încheia pe 20 septembrie 2020. La turneul final, care se va disputa în iunie 2021, se vor califica direct câștigătoarele celor 9 grupe, alături de cele mai bune trei locuri doi, cărora li se alătura și țara gazdă, Anglia. Celelalte șase ocupante ale locurilor secunde, vor disputa un play-off, în urma căruia cele trei câștigătoare se vor califica la EURO 2021.