Federația Română de Fotbal a organizat, în perioada 13-15 octombrie, un nou training de instruire a cadrelor didactice și antrenorilor înscriși în această ediție a programului UEFA Disney Playmakers, de această dată în două locații din țară: București și Târgu Mureș.

Această decizie a venit ca urmare a numărului neașteptat de mare al înscrierilor în această ediție a programului, dar și al interesului instituțiilor din zone diferite ale țării.

Astfel, în București au fost prezenți 42 participanți, reprezentanți ai 32 instituții (școli, grădinițe sau cluburi sportive).

De cealaltă parte, în Târgu Mureș, au fost prezenți 38  participanți, reprezentanți ai 30 instituții (școli, grădinițe sau cluburi sportive).

În total, 80 de persoane din 62 instituții (școli, grădinițe sau cluburi sportive) au fost pregătiți pentru a livra programul UEFA Disney Playmakers la nivel local.

Pe lângă distribuirea de informații legate de buna desfășurare a proiectului în fiecare centru, s-a discutat și despre crearea unui mediu sigur pentru copii (safeguarding), mai ales pentru că proiectul este îndreptat către fete mici, cu vârsta cuprinsă între 5 și 8 ani. De asemenea, s-a discutat despre rolul antrenorului și metodologia Playmakers, dar și despre cum ar trebui să gestioneze diferitele situații care ar putea apărea în timpul sesiunilor de lucru cu fetele.

Cea de-a doua zi s-a încheiat cu o sesiune practică demonstrativă a primului capitol din ghidul ”Incredibilii 2”, unde participanții au putut urmări exact cum ar trebui desfășurat programul.

UEFA Disney Playmakers este un program de dezvoltare îndreptat spre fetițele cu vârsta cuprinsă între 5-8 ani, lansat de UEFA în februarie 2020! România a fost una dintre cele 7 țări pilot ale programului, alăturându-se acestuia încă din 2020!

În prezent, programul a ajuns la a cincea ediție, cu peste 10.000 de participante și peste 500 instructori pregătiți pentru a livra programul în cadrul training-urilor organizate de echipele GROW și fotbal feminin din cadrul Federației Române de Fotbal!

Prezentarea aplicației FIFA Football for Schools! 

Tot în cadrul celor două training-uri a fost prezentată profesorilor și antrenorilor aplicația dezvoltată de FIFA, ”Football For Schools”, disponibilă atât pe IOS, cât și pe Android.

Aplicația oficială „Football for schools” a fost concepută pentru a ajuta profesorii și antrenorii-educatori din întreaga lume să prezinte jocul de fotbal băieților și fetelor cu vârste cuprinse între 4 și 14 ani.

Fiecare sesiune oferă indicații pentru: încălzire, dezvoltare, scheme de joc și abilități pentru viață.