CFR Timişoara şi-a testat astăzi forţele într-o ultimă deplasare scurtă, la Arad, cu exact o săptămînă înaintea debutul în faza play-off a Ligii I de fotbal feminin, în Prahova, la Brazi. Iar alb-vişiniile s-au impus la pas pe malul Mureşului, 3-0 (2-0) cu UTA.

În tur, la Timişoara, era 12-2… După exact o lună de zile de la debutul oficial în 2013, 12-0 cu CS Navobi Alba Iulia, răstimp în care şi-a continuat antrenamentele fără a acumula însă jocuri în picioare, CFR Timişoara a cîştigat astăzi penultima sa dispută din Seria Vest a elitei feminine, 3-0 la Arad, pe un frig pătrunzător şi o suprafaţă de joc de pe “Telecom” la prima vedere ca-n palmă dar greu practicabilă datorită pămîntului lutos, prinzîndu-se de crampoane, cu o minge la un moment dat complet noroită.

Fotbal al mileniului III în versiunea sa feminină din zona leagăn al sportului rege autohton. “Meci la discreţia noastră, în care am şi ratat foarte multe, în prima repriză vreo 10-12 ocazii, dintre care 5 singur cu portarul”, a punctat antrenorul Florin Bugar, a cărui echipă a bifat aşadar o primă deplasare dintr-un şir de 3 în răstimp de opt zile, urmînd miercuri ieşirea la Baia Mare, pentru jocul cu CS Independenţa, din ultima etapă a returului seriei, iar duminică la FC Brazi, în primul duel din play-off.

Fază finală a întrecerii feminine ce va pune la încercare resursele celor mai bune 6 grupări din ţară, în condiţiile în care programul competiţional este destul de comprimat iar unele deplasări, suficient de lungi, alb-vişiniile urmînd a le efectua cu microbuzul din dotare.

Iar atacarea celor 10 meciuri din play-off, incluzînd cîteva intercalări de runde intermediare, va fi făcută de CFR Timişoara fără portarul care era achiziţionat în mod expres în această iarnă pentru rezolvarea minusului între buturi, Elena Pasăre urmînd a suferi o intervenţie chirurgicală la ligamentele încrucişate ale genunchiului exact de ziua sa de naştere, joi 28 martie, cînd va împlini 28 de ani.

Pasăre n-a ajuns să debuteze oficial la CFR Timişoara, accidentîndu-se în unicul meci amical din perioada precompetiţională, la Beograd, în faţa lui Crvena Zvezda, iar antrenorul Bugar s-a arătat sceptic în privinţa rezolvării legitimării goal-keeper-ului de lot naţional Francine Nziyonsenga, aflată în România cu statut de refugiat şi pregătindu-se în spatele Gării Mari, dar fiind frînată de proceduri birocratice.

“Manuela Voica a suferit astăzi o minoră accidentare dar sunt fete de fier”, a mai specificat Florin Bugar, a cărui echipă va avea un încărcat program în aprilie. Astfel, pe 14 va evolua în cea de-a doua rundă din play-off, la Braşov, cu CS Blue Angel Cristian, apoi pe 21.04 acasă cu CS Real Craiova, în 24.04 la Cluj, cu campioana Universitatea Tehnică, în 28.04 cu cele din Târgu Mureş, pe 2 mai acasă cu FC Brazi, apoi pe 8 cu cele din Braşov, în 19 mai la Craiova, pe 22 acasă cu clujencele iar în 26.5 la Târgu Mureş.

Între disputele din campionat, pe 17 aprilie, sferturile de finală ale Cupei României, acasă cu Universitatea Alexandria, ca o rampă spre semifinale.

Ozana Ababei, în minutul 12, Andreea Cojocaru, în minutul 32, şi Claudia Bistrian, în minutul 70, din lovitură liberă, au semnat astăzi golurile victoriei vişinii la Arad.

CFR Timişoara: Sorina Muntean – Melisa Şodinca, Mihaela Durlă, Mihaela Molnar – cpt., Claudia Bistrian – Ozana Ababei, Elena Obrad, Ionela Voica, Andreea Cojocaru, Manuela Voica, Larisa Sîrbovan (50, Denisa Heisu).

Cu mai multe indisponibilităţi, CFR a deplasat pe Mureş doar 12 componente.

Sursa: http://www.teresport.ro/?p=32157