O brigadă românească, cu Teodora Albon la centru, va oficia duminică, 24 aprilie, la partida dintre VfL Wolfsburg şi 1. FFC Frankfurt, din manşa întâi a semifinalelor Ligii Campionilor Europeni în variantă feminină!

Din brigada românească mai fac parte asistenții Petruţa Iugulescu și Mihaela Gomoescu şi Cristina Dorcioman, care va fi al patrulea oficial.

"E o mare bucurie. Simt astfel că oamenii apreciază ceea ce fac, iar pentru asta sunt mândră. Sincer, nu mă aşteptam să fiu delegată. Am arbitrat două semifinale şi o finală. E a treia semifinală de Champions League din ultimii cinci ani", a declarat Teodora Albon, una dintre cele mai apreciate arbitre din lumea fotbalului feminin

Anul trecut, Teodora Albon nu a bifat nicio partidă în fazele superioare ale UEFA Women’s Champions League, prioritate având Campionatul Mondial din Canada, unde a arbitrat până în semifinale.

Teodora Albon, care arbitrează şi băieţi, la Liga a III-a, spune că un Wolfsburg – Frankfurt e o adevărată provocare. "Toate meciurile sunt importante. Astfel de partide sunt pregătite însă cu mai multă atenţie. Analizez jocul celor două echipe, care se cunosc foarte bine, nu au secrete una faţă de cealaltă. Am DVD-urile cu ultimele partide ale celor două semifinaliste. Va fi un duel interesant între cei doi antrenori, Ralf Kellermann la Wolfsburg şi Matt Ross la Frankfurt. Se va alerga mult, aşa că şi pregătirea fizică e foarte importantă", a mai mărturisit Teodora Albon.


"Centralul" spune că are încredere în colegele sale. "Am o brigadă bună! Ne înţelegem foarte bine între noi şi sunt convinsă că vom duce meciul până la capăt fără probleme, în ciuda mizei şi, probabil, a presiunii! Pentru că eu revin în Germania după ce naţionala lor s-a oprit în semifinale la Cupa Mondială de anul trecut după 0-2 în faţa echipei SUA, meci arbitrat de mine. Nemţii au avut câteva comentarii şi la adresa arbitrajului atunci", a spus Teodora Albon.

Partida VfL Wolfsburg – FFC Frankfurt, manşa întâi din semifinalele UEFA Women’s Champions League, se va disputa pe 24 aprilie pe "AOK Stadion" din Wolfsburg. Returul va avea loc duminică, 1 mai, pe "Stadion am Brentanobad" din Frankfurt.

În cealaltă semifinală se întâlnesc Olympique Lyon şi Paris Saint-Germain, primul meci fiind programat în 23 aprilie pe "Parc Olympique Lyonnais" din Lyon. Returul se joacă pe "Stade Sébastien Charléty" din Paris, tot pe 1 mai.

ADI DOBRE