stefania vatafu - feminin
Photo by Daniela Porcelli/SPP)

Finalul unui an reprezintă întotdeauna momentul cel mai bun pentru a face o retrospectivă a acestuia, în care se bifează realizările și se setează noi obiective.

Ștefania Vătafu, mijlocașul naționalei feminine, a acceptat provocarea noastră de a trece în revistă atât lucrurile bune din 2019 cât și cele pe care și-ar dori să le îmbunătățească în 2020!

Titulară indiscutabil în echipa campioanei Belgiei, Ștefania a câștigat în acest an titlul cu Anderlecht și a evoluat în cea mai importantă competiție intercluburi la nivel european, UEFA Women’s Champions League.

Pe parcursul anului 2019, Ștefi a jucat în 11 partide pentru naționala feminină, înscriind 5 goluri!

Ștefi, cum a fost anul 2019 pentru tine? 
A fost un an destul de productiv și bun din mai multe puncte de vedere. Am câștigat campionatul cu Anderlecht, am trecut de faza grupelor în UEFA Women’s Champions League. Din păcate, rezultatele obținute cu echipa națională nu au fost cele pe care ni le-am dorit, am avut un start de preliminarii ezitant.

Cel mai frumos moment din acest an?
Dacă ar fi să aleg unul, cu siguranță este momentul în care am câștigat campionatul cu RSC Anderlecht!

Dar cel mai greu moment?
Cel mai greu rămâne meciul cu Elveția din aceste preliminarii la Campionatul European!

Ce așteptări ai de la 2020? 
În primul rând îmi doresc să fiu sănătoasă, să nu mă accidentez, iar apoi îmi doresc să câștig mai multe trofee: Cupa Belgiei și campionatul cu Anderlecht. De asemenea, cred în revenirea naționalei pentru lupta în calificarea la Euro!

Un mesaj pentru suporterii nationalei feminine?
Vreau să vă multumesc pentru toată susținerea și încurajările transmise pe parcursul acestui an, atât în momentele frumoase cât și în cele grele. De fiecare dată când sunteți în tribună ne transmiteți impulsul de care avem nevoie, pe care îl transformăm în energia necesară pentru a lupta până la ultima minge. Sărbători fericite și vă așteptăm alături de noi și în 2020!