Sursa foto: Diana Coltofean

Liga de Junioare U17, noua competiție dedicată dezvoltării fotbalului feminin, a debutat marți, 8 iunie.

După anunțarea seriilor s-au retras din competiție trei echipe (FCM Târgoviște, CSS Târgoviște și Viitorul Arad), astfel că în actuala ediție a Ligii de Junioare U17 participă 24 de echipe.

Rezultatele primei etape:

Partida ACS Atletic Drobeta Turnu-Severin – CS Universitatea Alexandria din prima etapă a Seriei 5 se va juca pe 14 iunie, de la ora 14:00.

Durata unei partide la această categorie de vârstă este de 80 minute (40 minute/repriză + 15 minute pauză) și se joacă în format 11 v 11.

Prin lansarea acestei competiții se creionează un traseu pentru fetele care vor să practice fotbal, începând de la 5-8 ani, prin programul Playmakers, continuând cu competițiile școlare, apoi competiții naționale de la U11 până la U17.

FORMAT COMPETIȚIONAL

  1. Faza grupelor: se joacă fiecare cu fiecare în serie, gazda fiind desemnată prin tragere la sorți. Se joacă un singur tur, câștigătoarele seriilor urmând a se califica în faza finală.
  2. Turneul final: cele șase echipe calificate vor fi împărțite în două grupe a câte 3 echipe, joacă fiecare cu fiecare. Primele clasate în cele două grupe dispută finala campionatului.

REGULAMENT CAMPIONAT NAȚIONAL U17