Vineri 6 Septembrie odata cu prima partida dintre  doua noi echipe inscrise in Liga I( Ladies Tg. Mures si Heniu Prundu Bargaului) s-a dat startul sezonului 2013 – 2014 la fotbal feminin .

Scorul de 8-1 in favoarea echipei din Prundu Bargaului, demonstreaza inca din start ambitiile oficialilor din Bistrita, care inca din perioada pregatirilor, afirmau ca tintesc un loc promovabil in Superliga .

Noul format de desfasurare a competitiei interne, urmareste cresterea competitivitatii si in acelasi timp separarea echipelor pe criterii valorice, precum   si oferirea unui calendar mai lejer din punct de vedere al programarii partidelor.

Astfel Superliga cu 8 echipe, ofera  cel putin teoretic sansa unor meciuri mai  echilibrate si  intre jucatoare valoric mai apropiate.

Rezultatele din prima etapa, vin sa sprijine doar in parte afirmatia, daca ne gandim la scorul de la Brazi, unde vicecampioana FCM Targu Mures a fost condusa aproape 80 de minute. Scorul final de 1-1 face ca urmatoarele etape atat pentru FC Brazi cat si pentru FCM Targu Mures sa fie deosebit de interesante ….

In rest, Timisoara are din nou un start lansat, facand scor in compania fetelor de la Independenta : 9-0, iar AFC Fair Play care a luat pe ultima suta de metri locul “ingeraselor” de la Brasov a facut instructive cu Navobi Iasi si s-a impus cu 6-2 .Nu in utlimul rand, Olimpia a declansat din nou  supararea  antrenorului craiovencelor de la Real si a castigat cu scorul de 5 la 0, iar campionatul inca din prima etapa se anunta deosebit de interesant.

Liga I, a debutat cu scoruri mari, Olimpia II, Heniu Prundu Bargaului si Otelul Galati castigand detasat intilnirile .Practic nu s-au inregistrat surprise, deoarece toate echipele nou infiintate porneau ca favorite, avand  in vedere loturile si interesul conducatorilor pentru realizarea unor proiecte serioase. Includem aici si echipa  Otelul Galati care intilnea o echipa mai veche a Ligii I, dar care nu a mai batut pe nimeni de aproape doi ani.

Vasas Femina a confirmat la Reghin ca este o candidate sigura la promovare, iar in seria Sud, Universitatea Alexandria a castigat destul de greu, scor 1-0 in compania Viitorului din Buzau.

Rezultatele finale inregistrate sunt urmatoarele:

 

Superliga :

Real Craiova – Olimpia UT Cluj         0-5

CFR Timisoara – Independenta Baia Mare    9-0

FC Brazi – FCM Targu Mures 1-1

AFC Fair Play – Navobi Iasi 6 -2

Liga I :

 

Otelul Galati – Sporting Craiova  9 -3

Viitorul Reghin – Vasas Femina 0-5

FC Magura Bacau – Olimpia II 0 – 11

Ladies Targu Mures – Heniu Prundu Bargaului 1-8

Universitatea Alexandria – Viitorul Buzau  1- 0

SN – Constanta – FC Voluntari – s-a amanat

CSS Targoviste si Armonia Dolhesti au stat .

 

 

 

 

 

Organizarea competitiei destinate fotbalului feminin are urmatoarea formula :

 

I     Superliga – formata din 8 echipe conform clasamentului din sezonul 2012-2013 :

 

 1. Olimpia UT Cluj
 2. FCM Targu Mures
 3. CFR Timisoara
 4. Real Craiova
 5. Fair Play Bucuresti
 6. FC Brazi
 7. Navobi Iasi
 8. Independenta Baia Mare

 

Liga I – seria Sud

 

 1. CSS Targoviste
 2. Univ. Alexandria
 3. Viitorul Buzau
 4. Sporting Craiova
 5. Otelul Galati
 6. Selena Constanta
 7. FC Voluntari

 

Liga I – seria Nord

 

 1. Vasas Femina Odorheiul Secuiesc
 2. Viitorul Reghin
 3. Armonia  Dolhesti – Suceava
 4. Heniu Prundu Bargaului
 5. Ladies Targu Mures
 6. Olimpia 2   – Cluj
 7. Sport Club Magura  Bacau

 

Mod de desfasurare a campionatului  :

 1. Superliga

– sezon regulat  – 7 x 2 partide fiecare

– play off – 3x 2 partide fiecare – locurile 1-4 ( locul 1 intra cu 3 puncte, locul 2 cu 2 puncte, locul 3 cu 1 punct si locul 4 cu 0 puncte ) .

Play  out  – 3 x 2 partide fiecare  – locurile 5-8 (locul 5 intra cu 3 puncte, locul 6 cu 2 puncte, locul 7 cu 1 punct si locul 8 cu 0 puncte )

Retrogradeaza echipele clasate dupa play out pe locurile 7-8 .

 

 

 

 1. Liga I  NORD  –  sezon  regulat ( 6 x 2 partide fiecare )

 

– play off – 3x 2 partide fiecare – locurile 1-4 ( locul 1 intra cu 3 puncte, locul 2 cu 2 puncte, locul 3 cu 1 punct si locul 4 cu 0 puncte ) . Locul 1 – se califica direct .

 

– meciuri de clasament – 3 x 2 partide fiecare  – locurile 5 -7 (locul 5 intra cu 2 puncte, locul 6 cu 1 punct , locul 7 cu 0 puncte  ) .

 

 1. Liga I SUD     – sezon regulat  ( 6 x 2 partide )

 

– play off – 3x 2 partide fiecare – locurile 1-4 ( locul 1 intra cu 3 puncte, locul 2 cu 2 puncte, locul 3 cu 1 punct si locul 4 cu 0 puncte ) . Locul 1 – se califica direct .

 

– meciuri de clasament – 3 x 2 partide fiecare  – locurile 5-7 (locul 5 intra cu 2 puncte, locul 6 cu 1 punct , locul 7 cu 0 puncte  ) .