Angrenată în lupta pentru promovarea în eșalonul secund, ACS Atletic Drobeta efectuează în aceste zilele cantonamentul de iarnă în Stațiunea Secu, județul Caraș-Severin.

Începând de sâmbătă, 2 februarie, echipa antrenată de Daniel Ispas este cantonată în Banat, unde, timp de o săptămână, se pregătește pentru returul Ligii a III-a la fotbal feminin.

Severinencele au încheiat prima parte a campionatului pe locul secund în seria I, cu 4 victorii și o remiză, golaveraj 17-2, la egalitate de puncte cu ACS Dream Team București.

Campioana de toamnă  are însă golaveraj mai bun, după ce a marcat de 19 ori în tur. Atletic Drobeta are însă avantajul că, în retur, va întâlni pe teren propriu principala contracandidată, pe data de 14 aprilie. Meciul-tur, disputat în comuna ilfoveană Cernica, s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Oltencele speră să treacă pe primul loc încă după prima etapă din retur, când liderul Dream Team va juca pe terenul ocupantei locului 3, ACS Carmen București. În aceeași rundă, programată pe 24 martie, fetele lui Ispas joacă la Dunărea Giurgiu. “Ne-am propus promovarea la finele acestui sezon și ne pregătim intens pentru a ne îndeplini obiectivul. Suntem în Stațiunea Secu, lângă Reșița, unde vor sta până sâmbătă. Am 19 fete în cantonament. Lotul a fost întărit în această iarnă prin aducerea portarului Florina Bertea, de la prim-divizionara CSS Târgoviște. Consider că suntem avantajați de programul returului. Întâlnim  Dream Team pe teren propriu,  echipă care, în prima etapă din retur, joacă la Carmen București, club care are cel mai mare buget din serie“, a spus antrenorul severinean Daniel Ispas. Acesta speră ca, până la sfârșitul săptămânii, echipa sa să poată  susține un amical cu divizionara secundă ACS Banat Girls Reșița.

Mircea OGLINDOIU (Mehedinți)