Federația Română de Fotbal, în parteneriat cu COSR, înființează la Cluj-Napoca un Centru Olimpic dedicat fetelor practicante de fotbal.

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a aprobat înființarea unei clase a IX-a dedicate fetelor care participă, în premieră, la această formulă de pregătire centralizată. Principalul obiectiv este ca, într-un ciclu de 4 ani, să fie completate toate cele 4 clase de liceu (9-12), cu fete care doresc să evolueze într-un mediu organizat. Astfel, cu susținerea Liceului cu Program Sportiv Cluj, fetele vor beneficia tot ce este necesar unei bune pregătiri, școlarizare, instruire, vitaminizare, asistență medicală.

Pe toată perioada liceului, fetele care provin de la cluburile de fotbal feminin vor avea dublă legitimare, de la LPS Cluj (Centrul Olimpic) și clubul de fotbal feminin de proveniență. Astfel, în baza unui acord comun, fetele vor disputa un anumit număr de partide atât pentru echipa Centrului Olimpic, cât și pentru clubul de la care a fost selecționată.

Înscrierile la selecția pentru Centrul Olimpic se pot realiza până la data de 12 mai 2019 prin trimiterea unui e-mail care să conțină date generale despre sportiva interesată (nume, prenume, clubul de proveniență – dacă e cazul -, un număr de contact) la adresa irina.mihutescu@frf.ro.

Ulterior, părinții sau, după caz, cluburile de fotbal, vor fi contactate pentru a fi programate la acțiunea de selecție. Prima selecție va avea loc în zilele de 14-15 mai, la Cluj-Napoca, în cadrul Liceului cu Program Sportiv.

Acest program se adresează tuturor fetelor care doresc să facă performanță în fotbal, Federația Română de Fotbal și Comitetul Olimpic Sportiv Român dorind să ofere un mediu propice de dezvoltare în fotbalul feminin. De asemenea, mesajul este direcționat și către toate cluburile care au în componență fete care urmează să intre în etapa liceală sau structurilor școlare care dețin informații despre sportive interesate pentru un viitor în fotbal.