[lmgallery id=”1712″]

Duminica 06 octombrie 2013, ora 11,00, teren sintetic – stadion Emil Alexandrescu Iasi, etapa a IV-a Superliga feminina de fotbal:

CS NAVOBI IASI – INDEPENDENTA BAIA MARE 0-0

Dupa trei etape in care echipa de fotbal feminin a Iasului a pierdut confruntarile cu Bucurestiul (6-2), Tg. Mures (2-1) si Craiova (3-0), a venit cea de-a patra etapa in care echipa moldava a intalnit Independenta Baia Mare, confruntare de la care spera prima victorie in Superliga.

Insa, nu a fost sa fie asa, datorita unei prime reprize slabe, apoi lipsa de curaj, concentrare la finalizare si barele care s-au opus castigarea unui meci dominat clar in a doua repriza de echipa Navobi, in compania unei adversar modest si accesibil.

Prima repriza a fost una echilibrata, presarata cu ocazii la ambele porti, insa portarul iesean Toma Elena alaturi de fundasii centrali Larisa Ambrosie, Iulia Giurgica si cei laterali Ana Maria Rosu si Roxana Prodan, s-au aparat foarte bine, inchizand orice culoar catre poarta. Cele mai periculoase ocazii pentru Navobi au venit din cornere, cand bine executate de Ana Foia sau Andreea Ceausu, Iulia Giurgica si Corina Musteata au ratat inscrierea golului mult asteptat.

Repriza a doua s-a disputat numai la o poarta, maramuresencele au cazut fizic, insa finalizarea a lasat mult de dorit pentru atacantii ieseni, Madalina Petria si Andrea Ceausu care au trimis de doua ori mingea in bara. Finalul a fost unul dramatic, iesencele putea castiga in prelungiri, insa din nou bara transversala s-a opus la sutul lobat al tinerei Andreei Grigoras, mingea revenind in teren, dar fara a fi urmarita pentru a fi introdusa in poarta de catre atacantii ieseni.

Un scor alb, care arata ca echipa ieseana are inca mult de lucru pentru a face performanta, insa care promite in acelasi timp ca obiectivul de a ramane in Superliga este totusi unul realizabil!

“Am pierdut doua puncte in fata unui adversar accesibil, care in repriza a doua nu a trecut centrul terenului, dar, fotbalul se joaca pe goluri, nu pe ocazii. Stiu ca avem inca mult de munca, insa obiectivul nu este ratat, pentru ca mai sunt multe jocuri de disputat. Speram sa ne adunam fortele si sa reusim in urmatoarele meciuri sa jucam cu mai mult curaj si incredere si sa marcam macar 10-20% din ocaziile avute, ceea ce ar insemna cel puti 2,3 goluri pe meci. Felicit fetele din Baia Mare pentru munca depusa, dar sunt dezamagit si dezgustat de antrenorul lor care a fost total lipsit de fair play la sfarsitul jocului, aratand de fapt ca nu are nici o treaba cu acest frumos, elegant si nobil sport!” – prof. Adrian Ambrosie, manager CS Navobi Iasi

Echipa:

Elena Toma – Ana-Maria Rosu, Iulia Giurgica, Larisa Ambrosie (cap.), Roxana Prodan (min.80 Simona Anastasiu) – Ana Foia (min.60 Justine Prata), Mihaela Ghebanoaei, Rahela Gangal, Georgiana Ilas (min 51 Stefana Ciobanu) – Corina Musteata (min.46 Madalina Petria), Andreea Ceausu (min.85. Andreea Grigoras)

Urmatoarea etapa, CS Navobi va juca in deplasare, duminica 13 octombrie ora 11,00, la CFR Timisoara.

Celelalte rezultate:

Real Craiova – CFR Timisoara 1-0

Universitatea Tehnica Cluj – FCM Tg.Mures 4-0

CS Brazi – Fair Play Bucuresti (amanat pe 20 noiembrie)

sursa