În această săptămână s-au disputat ultimele meciuri din faza sferturilor de finală ale Cupei României la feminin, ediția 2018/2019. 

Deținătoarea trofeului, CSȘ Târgoviște, a fost eliminată din competiție, fiind învinsă de Universitatea Galați, la fel ca finalista sezonului trecut, Heniu Prundu Bârgăului, care a pierdut categoric în fața revelației acestui sezon, Fortuna Becicherecu Mic.

Alături de Universitatea Galați și Fortuna Becicherecu Mic, din careul de ași al Cupei României mai fac parte echipele Vasas Femina Odorheiu Secuiesc și „U” Olimpia Cluj.

Formația harghiteană s-a calificat în semifinalele competiției după o victorie la scor în fața echipei Fair Play București. Meciul disputat la Ciorogârla nu a avut istoric, trupa lui Alexandru Andrași dominând partida de la un capăt la celălalt. Vasas s-a impus cu un neverosimil 8-0, prin golurile marcate de Ana-Maria Vlădulescu (7), Carolina Țabur (14, 25, 38), Mădălina Marinescu (16, 57), Rita Mitri (56) și Krisztina Benő (60).

Mai puteam marca măcar o dată, dacă Kinga Barabási Kinga nu ar fi ratat un penalty în prelungirile partidei! A fost un meci în care echipa noastră a evoluat perfect. Înaintea confruntării le-am spus fetelor să se uite în jurul lor, la vremea superbă, la gazonul foarte bun, să se bucure de toate acestea și să joace fotbal cu zâmbetul pe buze. Le-am mai spus că am bătut atâta drum și ar fi păcat să nu facem toate aceste lucruri. Au intrat pe teren și au învins cu 8-0, ceea ce înseamnă că au înțeles mesajul meu. Asta trebuie să facă o jucătoare de fotbal, să se bucure și să evolueze cu zâmbetul pe buze. E valabil și pentru băieți. Fotbalul e frumos dacă îl respecți și îl practici din plăcere”, a mărturisit, pentru www.frf.ro, Alexandru Andrași, antrenorul principal al echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

În urmă cu un an, în aceeași fază a competiției, Vasas Femina furniza una dintre cele mai mari surprize din istoria Cupei României după ce elimina, la lovituri de departajare, campioana Olimpia Cluj. Vasas avea însă să piardă în semifinale în fața echipei Heniu Prundu Bârgăului.

În acest sezon, „U” Olimpia Cluj nu a mai ratat accederea în semifinale. Echipa pregătită din această iarnă de Ioana Bortan, care își continuă însă și cariera de jucătoare, a câștigat disputa cu Independența Baia Mare, scor 2-1. Pentru campioana României au marcat Ioana Bortan și Mihaela Ciolacu.

Ce adversar ne-am dori în semifinale? Nu ne e teamă de nimeni, deși, sincer, aș dori să evităm în această perioadă Olimpia și Fortuna, formații aflate în formă bună. Cine știe ce va fi până la urmă! Cum semifinalele se vor disputa după 1 mai, cred că vom avea timp să ne punem la punct la toate capitolele. Avem o echipă bună, cu fete harnice, talentate, dar mai ales dornice de performanță”, a mai spus Alexandru Andrași.

Rezultatele din sferturile de finală ale Cupei României:

13 martie 2019
Universitatea Galați – CSȘ Târgoviște 4-1

24 martie 2019
Fortuna Becicherecu Mic – Heniu Prundu Bârgăului 8-0

27 martie 2019
Fair-Play București – Vasas Femina Odorheiu Secuiesc 0-8
CS Independența Baia Mare – ”U” Olimpia Cluj 1-2

Informații despre tragerea la sorți a semifinalelor și a programului ultimului act, vor fi anunțate ulterior pe www.frf.ro.