Sursa foto: Diana Coltofean

Liga 1 Feminin programează duminică meciurile etapelor cu numărul 3 din play-off și play-out. Continuă astfel, după o pauză de aproape o lună, bătăliile pentru supremația în Liga 1, dar și pentru evitarea retrogradării. 

În această rundă, confruntarea dintre Vasas Femina Odorhei și Fortuna Becicherecu Mic se vede în direct pe FRF TV și pagina de facebook “Liga Feminină”, duminică, de la ora 11:00!

Vasas Femina – Fortuna Becicherecu Mic

László Béla: „Două cluburi cu strategii diferite”

Vasas Femina Odorheiu Secuiesc a început cu două înfrângeri play-off-ul Ligii 1. Trupa pregătită de Attila Vágó, una dintre cele mai tinere din Liga 1, a pierdut cu Olimpia Cluj, acasă, și cu Piroș Security, în deplasare, iar acum se pregătește de vizita echipei de pe locul 3, Fortuna Becicherecu Mic.

„Vom juca din nou, după o pauză destul de lungă. Pentru noi, în continuare, important e să jucăm și să arătăm la meciurile oficiale ceea ce facem la antrenamente. Avem o echipă tânără. Lotul e ceva mai restrâns pentru că am trimis fete la Ladies Târgu Mureș, la echipa noastră a doua, tocmai pentru ca toate să joace. În aceste condiții, rezultatul nu e pe primul plan. Vrem să vedem cum se comportă fetele, pe cine putem conta în sezonul viitor. Cu mici excepții, lotul echipei Vasas e format din jucătoare crescute de noi. Întâlnim Fortuna Becicherecu Mic, o echipă de senioare. Pentru că suntem două cluburi cu strategii diferite, sunt sigur că meciul va fi foarte interesant”, a spus László Béla, președintele echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

Larisa Grigore: „Am încredere că ne vom întoarce acasă cu victorie”

„Duelurile dintre noi și Vasas au fost totdeauna interesante. În toamnă, pe teren propriu, am reușit să o învingem pentru prima dată și ne dorim să reușim asta și pe terenul lor. Venim după o perioadă de pauză destul de lungă, fără continuitate în meciurile oficiale, dar ne-am pregătit foarte bine și trebuie să ne întoarcem acasă cu cele trei puncte. Cred că este foarte greu, aproape imposibil ca liderul clasamentului să fie schimbat, dar preconizez o luptă interesantă pentru locul doi. Principalul meu obiectiv pentru viitor îl reprezintă câștigarea campionatului și a Cupei României cu Fortuna”, a declarat Melisa Șodinca.

La fel de optimistă este și Larisa Grigore: „Am încredere că ne vom întoarce acasă cu victorie. Chiar dacă am avut pauza aceasta lungă, antrenorii ne-au ținut în priză cu meciuri amicale săptămânale și suntem bine pregătite pentru perioada aglomerată care urmează. Avem meciuri foarte grele în acest play-off, lupta pentru podium este una strânsă, dar văd echipa noastră pe locul doi la finalul acestui sezon și sper să aducem Cupa în Banat”.

Sursa foto: Diana Coltofean

Universitatea Galați – Universitatea Olimpia Cluj

David Asandei: „Nu avem ce pierde”

Campioana „U” Olimpia Cluj își continuă marșul către un nou titlu de campioană. Formația pregătită de Iulian Szekely va juca duminică la Galați în compania echipei Universitatea. „U” Olimpia Cluj a strâns șase puncte din șase în primele două runde ale play-off-ului. Gruparea gălățeană a avut două deplasări dificile, la Prundu Bârgăului și Becicherecu Mic, de unde s-a întors cu mâna goală.

„Am întâlnit două dintre cele mai bune echipe din Liga 1, iar acum vom da piept cu actuala și viitoarea campioană! Va fi însă un meci interesant, în primul rând pentru că noi nu avem niciun fel de presiune, nu avem ce pierde. Ne-am atins obiectivul, acela de a încheia sezonul regular în primele șase echipe. Avem în continuare probleme cu junioarele, pe care uneori nu putem conta nici măcar la antrenamente. Căutăm jucătoare, dar nu găsim, astfel încât va trebui să ne descurcăm în continuare cu ce avem”, a spus David Asandei, antrenorul echipei Universitatea Galați.

Meciul dintre Universitatea Galați și „U” Olimpia Cluj se va juca pe Stadionul „Dunărea”. „Am ales această locație, care va găzdui în premieră un meci al echipei noastre, pentru că sinteticul de la Siderurgistul e foarte solicitat. În plus vom juca pe iarbă, acolo unde îi stă cel mai bine fotbalului”, a mai adăugat David Asandei.

Sursa foto: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Heniu – Piroș Security

Szidonia Salamon: „Play-off-ul din acest sezon este poate cel mai disputat”

Un meci tare e considerat cel dintre Heniu Prundu Bârgăului și Piroș Security Arad. Arădencele vin în Bistrița după două victorii consecutive în play-off, în timp ce gazdele vor să facă uitat eșecul usturător din runda precedentă de la Cluj.

„Meciul se anunță a fi unul dificil. Ambele echipe revin după o pauză lungă, în care s-a încercat acoperirea lipsurilor identificate în partidele anterioare. Play-off-ul din acest sezon este poate cel mai disputat din ultimii ani pentru că toate echipele vor să ajungă departe. Mă bucur că tot mai multe echipe emit pretenții în Liga 1, pentru că acest lucru duce la evoluție și la performanță. Nici Heniu nu și-a schimbat obiectivul. Muncim pentru asta din ce în ce mai mult pe zi ce trece și rămânem unite, exact ca într-o familie”, a spus Szidonia Salamon, portarul echipei Heniu.

Coechipiera sa, Ana Palaghia, este de părere că „poziția noastră în play-off nu ne este tocmai favorabilă, dar am încredere în echipă, în colegele mele, în staff și consider că obiectivul e realizabil. Ne dorim să vorbim mai puțin și să demonstrăm în teren cine suntem și ce putem face”.

Sursa foto: Facebook – ACS Heniu Prundu Bârgăului

Dan Cuedan: „Încercăm să ne bucurăm de aceste meciuri”

De când a preluat formația Piroș Security Arad, antrenorul Dan Cuedan e neînvins. Tehnicianul a contabilizat opt victorii și o remiză: „Va fi un meci de luptă și, în același timp, momentul revanșei pentru fete. Nu eram la echipă atunci când ele pierdeau la Prundu Bârgăului în sezonul regular cu 1-5, dar le simt dornice de revanșă. Ca o continuare a sezonului regular, play-off-ul este o competiție binevenită, pentru că întâlnești cele mai bune echipe. Încercăm să ne bucurăm de aceste meciuri. Dacă o poate opri cineva pe Olimpia Cluj? Orice hegemonie poate fi stopată, dar până acum, Olimpia a fost o câștigătoare merituoasă, un club cu o structrură și cu o organizare foarte bune”. 

Cristina Sucilă: „Câștigăm ori câștigăm!”

Nazlıcan Parlak, jucătoare ce evoluează în naționala Azerbaijanului, una dintre vedetele echipei arădene e convinsă că „meciul de la Prundu Bârgăului poate schimba cursul ligii. Ne-am pregătit bine ca echipă și ne-am concentrat pentru a câștiga. Suntem o echipă puternică. Deși ne aflăm la o oarecare distanță de lider, nu vom înceta să luptăm până la ultimul nostru joc. Olimpia Cluj este o echipă de calitate, care domină liga de ani buni și merită recunoaștere. Dar acesta este fotbalul. Nu știi astăzi ce se poate întâmpla mâine. Nu poți rămâne mereu în vârf. Dacă joci fotbal foarte bine ca echipă, poți învinge pe oricine”.

Cristina Sucilă, căreia coechipierele îi spun Ghiocel, e liderul echipei Piroș Security Arad. Campioană cu Olimpia Cluj, fostă componentă a echipei naționale, Cristina Sucilă crede că victoriile din primele etape ale play-off-ului sunt de bun augur: „Am început cu dreptul, doua victorii importante care ne plasează pe locul 2, poziție pe care nu dorim să o pierdem. Am pierdut la scor în ultima partidă disputată pe terenul celor de la Heniu, așa că vrem să ne luăm revansa. Știm gustul victoriei și avem două variante: câștigăm ori câștigăm! Despre titlu e greu să vorbim, dar nu este târziu să vorbim despre Cupa României. Ne dorim să aducem Cupa în Banat”.

„Îmi doresc să ne întoarcem cu cele trei puncte, chiar dacă știu că va fi greu. Faptul că jucăm în play-off e ceva benefic, pentru că aici sunt cele mai bune echipe, cele mai bune jucătoare. Cred că hegemonia Clujului poate fi oprită abia în sezonul viitor, cu multă organizare, cu multă muncă și cu achiziții valoroase”, spune și Melissa Olariu, cea mai bună marcatoare a echipei Piroș Security.

Iată programul etapei a treia:

Play-off

Duminică, 18 aprilie, ora 11.00

Universitatea Galați – Universitatea Olimpia Cluj
Heniu Prundu Bârgăului – Piroș Security Arad
Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – Fortuna Becicherecu Mic

Clasament:

1. „U” Olimpia Cluj 39p
2. Piroș Security Arad 29
3. Fortuna Becicherecu Mic 28
4. Heniu Prundu Bârgăului 23
5. Vasas Femina Odorhei 23p
6. Universitatea Galați 18p

Play-out

Duminică, 18 aprilie, ora 11.00

Asociația Fotbal Club Fair Play București – Universitatea Alexandria
Selena ȘN Constanța – ACS Fotbal Feminin Baia Mare
Banat Girls – Carmen București

Clasament:

1. Carmen București 16p
2. Universitatea Alexandria 14p
3. Fotbal Feminin Baia Mare 14p
4. Fair Play București 12p
5. Banat Girls 7p
6. Selena ȘN Constanța 2p

Articol de Adi Dobre