„Ora Tricolorelor” a programat luni, 13 aprilie, cel de-al patrulea episod. După „tandemul” Ștefania Vătafu – Laura Rus, Florentina Olar-Spânu și Andreea Părăluță, a venit rândul Mariei Ficzay, fundașul central al echipei „U” Olimpia Cluj și al primei reprezentative.

Născută la Ocna Şugatag, în județul Maramureș, pe 8 noiembrie 1991, Maria e campioană în două țări: România – cu Olimpia Cluj, și Polonia – cu KKPK Medyk Konin. Atât de mult i-a plăcut fotbalul, încât i-a convins pe părinți să o lase să plece de acasă încă de la 15 ani.

E mult mai ușor pe teren decât pe internet la o discuție cu fanii. Mă simt mult mai în largul meu pe gazon”, a mărturisit Maria Ficzay, care a trecut destul de repede peste emoții și a răspuns întrebărilor ce i-au fost adresate. În privința idolilor săi, Maria a recunoscut: „Îmi place Virgil van Dijk! E și normal, Liverpool e echipa mea favorită. Îmi plac însă și Gerard Piqué și Sergio Ramos”.

În vârstă de 28 de ani, Maria Ficzay spune că și în această perioadă face, pentru a se menține în formă, cel puțin un antrenament pe zi: „Respect programul primit de la echipa națională. E însă greu, având în vederea situația dată. Dar trebuie să ne adaptăm, nu avem încotro. Ne dorim cu toții să trecem cât mai repede această perioadă”.

Maria și-a reamintit de debutul la echipa națională, „aveam 17 ani și a fost un meci amical contra Belgiei, disputat la Câmpina”, dar a mărturisit că nu știe câte goluri a reușit în tricoul primei reprezentative.

Ea le recomandă fetelor care vor să joace fotbal să fie pregătite să facă sacrificii. Maria Ficzay a făcut inclusiv recomandări în privința regimului alimentar pe care trebuie să îl aibă o jucătoare de fotbal.

Mai vreau să joc fotbal. Nu m-am gândit niciun moment să mă retrag. Nu am încă vârsta. Ce voi face totuși după ce voi încheia cu fotbalul? Mi-aș dori să antrenez, să transmit fetelor care vor să joace fotbal din bagajul acumulat de-a lungul carierei”, a mai spus Maria Ficzay, care a și primit o ofertă din partea Ioanei Bortan, coechipieră cu Maria la Olimpia și la echipa națională: „Ioana îmi tot propune să îi fiu antrenor secund”!

Urmăriți mai jos întreg video-ul cu Maria Ficzay!