Invitata din această săptămână de la „Ora Tricolorelor” a fost Olivia Oprea, una dintre cele mai vechi jucătoare din naționala de fotbal a României.

În vârstă de 33 de ani, împliniți pe 19 martie, Olivia și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în Spania, acolo unde s-a și stabilit.

Legitimată ultima oară la Pozoalbense, în liga secundă spaniolă, fundașul lateral al primei noastre reprezentative are un CV bogat în care figurează echipe importante din România și străinătate: CSȘ Târgoviște – formația la care s-a lansat, BIIK Kazygurt (Kazakhstan), Sporting Huelva, Amazones Dramas, Olimpia Cluj, Sevilla, Levante și Zaragoza.

Chiar dacă ai talent, dacă nu muncești nu vei reuși. Talentul nu este tot la un sportiv. Trebuie multă muncă pentru a te menține la același nivel. Fără muncă nu se poate”, crede Olivia. Sora mai mare a Roxanei, unul dintre cei mai buni portari din istoria naționalei feminine de fotbal a României, Olivia Oprea nu se consideră o jucătoare perfectă. „Ce aș schimba la mine? Aș dori să am mai multă voință, pentru că am momente când sunt împinsă de la spate”, spune ea.

Olivia Oprea e de părere că pauza forțată a fost o piatră de încercare pentru toți sportivii: „Abia așteptăm să reîncepem antrenamentele. Toată lumea a făcut mișcare, dar nu toată lumea am avut posibilitatea de a ieși afară, de a se pregăti în aer liber. Într-un apartament nu poți alerga, nu poți face nimic special. Am încercat totuși, pentru a nu reîncepe pregătirea de la zero. Campionatul spaniol a fost înghețat. Momentan suntem în vacanță. Eu una sunt pregătită să reîncep antrenamentele în orice moment. Cu toții sperăm ca apele să se limpezească și să începem pregătirea în august. Așteptăm să jucăm din nou, chiar și fără spectatori. Trebuie să ne adaptăm condițiilor”.

Olivia și Roxana, sora sa, au ales fotbalul datorită fratelui lor. „Fratele nostru ne lua cu el să jucăm fotbal. De multe ori nu avea cu cine să joace și apela la noi. Ulterior am ajuns să iubim fotbalul și pentru asta îi mulțumesc”, a spus Olivia, care a mărturisit că „jucătorul meu preferat e Lionel Messi, chiar dacă sunt fundaș! Dintre fete, îmi place foarte mult de Irene Paredes, o jucătoare din Spania, care evoluează însă în Franța, la PSG”.

Puteți urmări mai jos intervenția în direct a Oliviei Oprea!