Dupa doar 10 secunde  scurse  din timpul jocului cu FC Brazi,   Olimpia a devenit oficial   CAMPIOANA   Romaniei la fotbal feminin in sezonul 2013.
Spunem acest lucru, deoarece dupa o faza marca Olimpia cu trei pase succesive pe traseul Vatafu – Batea – Lunca, dupa 10 secunde de la fluierul de start, scorul arata deja 1- 0 si din punct de vedere matematic, titlul era decis .
Ceea ce a urmat, a fost un adevarat spectacol, cu Vatafu Stefania la pupitru avand bagheta de dirijor, dar si cu Alexandra Lunca prim solista, aflata si ea in zi de gratie .
1

Fara sa fim subiectivi, toate golurile marcate au reprezentat faze intens lucrate la antrenament  de o spectaculozitate deosebita. A fost astfel un cadou pentru suporterii prezenti si de data aceasta in numar mare in tribuna, chiar daca ora programata pentru startul partidei a fost una destul de matinala (ora 9) .

Formatia aliniata a fost aproape standard, cu Ganea in poarta, Gurz, Ficzay, Olar si Corduneanu fundasi, Giurgiu, Bortan, Mararu, Vatafu –  mijlocasi iar Batea, Lunca pe post de atacanti . Surpriza pentru echipa de start este data de folosirea Stefaniei Morar la varsta de doar 14 ani in postura de titulara, Desmerean, Voicu si Ciolacu fiind lasate pentru acest meci in afara lotului. Au mai intrat in repriza a doua Dordai, Szoke, Mera, Prunean si Indrei, toate junioare crescute in cadrul clubului clujean.

Marcatoarele partidei au fost : Lunca 5, Giurgiu 2, Vatafu 2 Gurz 1 si Bortan 1 .

Titlul cu numarul 3 al Olimpiei  vine sa completeze inca  7 obtinute de concitadina Clujeana, astfel ca pentru orasul Cluj Napoca in acest an, cu ocazia partidei in compania echipei  Real Craiova va fi al 10 –lea titlu obtinut in fotbalul feminin.

Partida cu Real Craiova  se va desfasura Duminica de la ora 11 pe stadionul Cluj-Arena, eveniment ce va marca decernarea titlului de Campioana a Romaniei editia 2013, precum si premierea cu medalii si tricouri de campioane pentru olimpice .

  • Un alt eveniment important pentru familia fotbalului feminin reprezinta finala Champions League la fotbal feminin ce se va desfasura la Londra pe stadionul Stamford Bridge intre VfL Wolfsburg si  Olympique Lyonnais si care va fi albitrata la centru de Teodora Albon. Ajutoarele Teodorei in acest meci sunt tot romance, Petruta Iorgulescu si Elena Tepuse, iar al patrulea oficial a fost desemnata Cristina Dorcioman .
  • Sambata 18 mai de la ora 14, a avut loc la Baza Ardealul din Someseni, prima etapa din cadrul proiectului “ Promovarea fotbalului feminin la nivel national”. Selectionata Liceului Economic din Cluj si-a asigurat participarea la finala de la Brasov, iar pentru desemnare selectionatei AJF,  clasele V-VIII, va fi derulata o noua etapa Sambata 25 Mai de la ora 9 la terenul din cadrul Liceului Terapia ( Ana Aslan) . Surpriza acestei etape a fost numarul mare de participante ( 86 ), Olimpic Star cu o echipa avand fete sub 12 ani fiind de departe cea mai aplaudata prezenta. Poze si date de la toate participarile in cele 10 judete pot fi vizualizate pe pagina de facebook fotbalfemininproiecte, dar si pe site-ul www.fotbalfeminin.ro .