Echipa feminină de fotbal Olimpia Cluj a cucerit un nou titlu de campioană a României. Formația pregătită de Mirel Albon s-a impus sâmbătă la Iași, 5-0 cu NAVOBI, într-o „restanță” din etapa a treia și, cu două runde înainte de finalul play-off-ului, e matematic campioană!

Pentru Olimpia Cluj acesta e cel de-al șaselea titlu! Consecutiv!
Ardelencele, care dau cele mai multe jucătoare naționalei României, dar și pe selecționerul Mirel Albon, își continuă astfel dominația în fotbalul feminin românesc.

Olimpia „a mers ceas” și în acest sezon, confirmând astfel performanța din UEFA Women’s Champions League, din toamnă, când a trecut, în premieră, de grupe și a avansat în faza eliminatorie, unde au pierdut în fața unei forțe a Europei, Paris Saint-Germain, semifinalistă a celei mai importante competiții intercluburi din lume în această primăvară.

Navobi Iași – Olimpia Cluj-Napoca 0-5
Au marcat: A. Giurgiu (12), M. Bâtea (32), M. Ciolacu (38), Al. Lunca (70, 76)

Navobi: Abălașei (75 Barău) – Bențoiu, Mera, Ambrosie (căpitan), Gangal – Deca (46 Proca), Răduc – Ilaș (46 Foia), Rognean (Grigoraș), Plăcintă (68 Petrescu) – Nica. Antrenor: Ambrosie Adrian.

Olimpia: Boandă (63 Salamon) – Corduneanu (46 Olar), Meluță, Giurgiu (60 Tărășilă), Bortan (căpitan) – Vătafu, Ciolacu (53 Popa) – Voicu, Bâtea, Lunca – Havriștiuc. Antrenor: Mirel Albon.

„Ne-am dorit foarte mult ca să încheiem de pe acum conturile, să nu mai avem stres pentru următoarele etape. Duminica viitoare, cu Iașiul la Cluj, vrem să putem sărbători titlul, apoi să ne concentrăm atenția și energia pentru celelalte două obiective: finala Cupei României din 24 mai și meciul cu Albania din 2 iunie, de la Tirana, unde vor fi mai multe jucătoare de la Olimpia și unde o victorie este extrem de importantă în ecuația calificării la turneul final al Campionatului European de anul viitor. Cred că această generație de fete merită o astfel de calificare”, a spus Mirel Albon.

De cealaltă parte, managerul gazdelor, Adrian Ambrosie, le-a felicitat pe oaspete pentru titlul câștigat și le-a urat internaționalelor din lotul Olimpiei mult succes în meciurile din preliminarii. ”Felicit Clujul pentru titlu câștigat și le urez jucătoarelor mult succes în Champions League și mai ales colegului meu Mirel Albon și fetelor de la națională, victorii la meciurile cu Albania, Grecia și Ucraina și să ne calificăm la Campionatul European”, a declarat Ambrosie.

Cu gândul la UEFA Women’s Champions League

Tehnicianul echipei Olimpia Cluj e cu gândul și la următorul sezon al Ligii Campionilor. „Este o satisfacție deosebită și cred că noi am reușit aici să creăm un grup foarte bun, un grup care își dorește performanță. Dacă reușim să menținem acest grup încă doi-trei ani echipa va ajunge la maturitate. Dorim chiar să întărim echipa și sunt convins că, în anii următori, Olimpia va fi una dintre echipele cu prestații bune în Champions League. Visul meu este să prindem primăvara Champions League”, a spus Mirel Albon.

Clasament Play-Off Superligă:
1. Olimpia Cluj 32
2. ASA 2013 Târgu Mureș 25
3. CS Navobi Iași 17
4. Vasas Femina Odorhei 11