Olimpia Cluj, campioana României la fotbal, a rezolvat o problemă ce le dădea mari bătăi de cap antrenorilor şi oficialilor grupării ardelene: şi-a luat portar!

Cea mai bună echipă din istoria fotbalului feminin românesc, participantă şi în viitorul sezon al UEFA Women’s Champions League, a reuşit transferul Roxanei Oprea, portar de naţională!

Campioană a Austriei cu St. Pölten, unde a avut evoluţii foarte bune, Roxana Oprea a ales să meargă mai departe cu Olimpia Cluj.

"Am ales Olimpia pentru că este o echipă bună, echipă tânără. Cu fetele sunt colegă la națională, dar și prietenă. Sper să pot ajuta în Champions League și în campionat”, a declarat Roxana Oprea, pentru site-ul oficial al Olimpiei Cluj.

Conform acestuia, Roxana s-a familiarizat deja cu condițiile de la Cluj, despre care spune: "Sunt surprinzătoare! Chiar sunt condiții foarte bune, sală de TRX, sala de forță, terenul de joc și de antrenament bun, sunt plăcut surprinsă”.

Președintele executiv al clubului Olimpia Cluj-Napoca, Alin Cioban, a declarat, pentru site-ul campioanei României, că Roxana Oprea este portarul pe care și-l dorea echipa: "Roxana Oprea este transferul de care aveam nevoie pentru Champions League, dar și pentru campionat. Am avut discuții și cu alți portari, însă mă bucur din tot sufletul că Roxana Oprea a ajuns la noi. Mă bucur pentru că îi cunosc valoarea și știu că este un portar de înaltă clasă. În același timp știu că Roxana vine dintr-o familie de sportive, Olivia, sora ei, a mai jucat pentru Olimpia Cluj și pot spune că ne-am îndrăgostit cu toții de modul ei și felul ei de a fi. Nu o avem pe Olivia, dar o avem pe Roxana, sper să ne ajute pe viitor la Champions League și să se simtă bine la Cluj. La St. Pölten joacă și Fany Vago care a fost la Olimpia Cluj, este o echipă de clasă, este un atu pentru că știu că este pregătită însă marele ei atu este că a venit la Olimpia. Spun acest lucru pentru că echipa națională va avea nevoie în toamnă și de Andreea Părăluță dar și de Roxana Oprea”.

CV – Roxana Mihaela Oprea
Poziție de joc: Portar
Data nașterii: 4 decembrie 1988 (Târgoviște)
Număr de pe tricou: 31
A mai evoluat pentru echipele: Zhinocha Liha (Ucraina), Amazones Dramas (Grecia) și FSK St. Pölten-Spratzern (Austria)
A cucerit: Titlul de campioană în Grecia, cu Amazones Dramas (2014/2015) și Titlul de campioană în Austria, cu FSK St. Pölten-Spratzern (2015/2016)