Venită la Navobi în luna august a anului trecut, Nina Anca (29 de ani) se află în faţa celei mai mari provocări a carierei. Fundaşul central al echipei ieşene a mai jucat trei semifinale de Cupa României, la Brazi, dar un meci cu trofeul pe masă reprezintă o premieră în cei nouă ani de când joacă fotbal. Interesant este faptul că Nina Anca şi-a propus să joace finala Cupei României atunci când a venit la Iaşi.

„Am venit la Navobi în august anul trecut, cu absolut toate gândurile bune. Sincer, speram la locul I în campionat şi la finala Cupei României. Din păcate, în Superligă nu batem doar pentru locul doi acum, la titlu nu mai sunt şanse, dar am reuşit să ne calificăm în finala Cupei României. Chiar am crezut că putem ajunge aici şi ne dorim să luăm trofeul”, spune Nina, pentru care „unitatea grupului” reprezintă atu-ul principal al lui Navobi în faţa multiplei campioane Olimpia: „Pentru mine, această finală este cea mai bună performanță. Am mai jucat 3 semifinale de Cupă cu CS Brazi, dar aceasta este prima finală. Va fi un meci de care pe care. Olimpia Cluj a pierdut anul trecut finala cu Tg. Mureș şi cu siguranță va dori să readucă trofeul la Cluj. Și noi ne dorim să facem o figură frumoasă. Echipa este atu-ul nostru. Trebuie să fim sută la sută din punct de vedere fizic și psihic la ora jocului. Poate suntem puţin obosite după meciul din semifinale, dar vom găsi acea fărâmă de energie de care avem nevoie pentru a învinge Clujul. Şi relaţia cu staff-ul, comunicarea, sunt un atu al nostru. Comunicarea este mama înțelepciunii, iar la noi la echipă funcţionează foarte bine”.

„Trebuie să fim puternice mental. Aici e cheia”

Interesant este faptul că Nina a jucat pe mai multe posturi în carieră. A evoluat în centrul apărării, mijlocaş, dar şi atacant sau chiar portar. Sportiva este convinsă că echipa va fi extrem de determinată în meciul de duminică. „Sincer, am avut emoţii mari în semifinale. Și nu doar eu, ci toate fetele și staff-ul. Am avut un nivel crescut de ambiţie, de determinare și bănuiesc că la ora meciului toate acestea se vor dubla. Cu siguranță vom fi mai motivate și vom încerca să luăm ce-i al nostru. Adică trofeul. Un trofeu ar însemna o încununare a muncii mele, cu multe sacrificii. Trebuie să fim puternice mental, aici este cheia finalei”, a completat jucătoarea ieşeană, care ar vrea să dedice memoriei mamei sale trofeul: „Dacă vom cuceri trofeul, îl dedic mamei mele, care nu mai este printre noi. Și prietenului meu, care a fost mereu alături de mine. Datorită lui am continuat să joc fotbal. Îl voi dedica și prietenelor mele. Au fost alături de mine şi la București, şi la Iaşi. Prietenii mei vin la meci, familia… Ne bucurăm că la meciul din semifinale au venit şi jucătorii de la CSM Poli, și handbaliștii. Cu toţii sunt alături de noi, duminică trebuie să păstrăm trofeul la Iaşi”.

Bate Navobi cu 2-1!

Jucătoarea de la Navobi crede că echipa din Copou se va impune la limită în faţa Olimpiei: „Batem cu 2-1, un gol probabil îl dăm din penalty. Loredana Nica şi Ana Maria Vasile vor înscrie golurile noastre”.

Lotul Navobi Iași

Portari: Mirela Abălașei, Cătălina Cojocaru, Andreea Sighiartau;

Fundași: Nina Anca, Ștefana Ciobanu, Iulia Adalmina Zamfir, Iulia Mera, Larisa Ambrosie, Monica Bențoiu, Maria Spînu, Justine Prata, Ana Palaghia, Diana Nistor, Nadejda Vasilica;
Mijlocași: Nicoleta Deca, Rahela Gangal, Ana Maria Proca, Adina Rognean, Georgiana Ilaș, Elena Răduc, Ana Foia, Alina Butnaru, Nadejda Colesnicenco;

Atacanți: Teodora Plăcintă, Artimeza Ciubotariu, Andreea Grigoraș, Loredana Nica, Ana Maria Vasile, Claudia Dollorenzo, Diana Petrescu.

Olimpia Cluj – Navobi Iași, finala Cupei României la feminin, se va disputa la Iași, pe 14 mai, de la ora 17:00, pe stadionul "Emil Alexandrescu"!