Sezonul trecut a bifat cea mai importantă performanţă din istoria clubului: locul 3 în Superliga Naţională şi tot bronz în Cupa Balcanică! Echipa feminină de fotbal Navobi Iaşi "s-a născut" în urmă cu mai mulţi ani, la iniţiativa foştilor jucători de primă ligă Adrian Ambrosie şi Daniel Zafiris. "Totul a început în 2006, iar la început clubul avea doar grupe şi echipe pentru băieţi", îşi începe povestea Adrian Ambrosie. "În 2010 am fuzionat cu Tricolorul Breaza şi a apărut astfel CSMS Iaşi, actuala echipă de Liga I. A fost şi momentul în care am dorit să continuăm sub acest nume şi să dăm o identitate unei echipe de fete, pentru că aveam cu ce şi cu cine să pornim la drum", a mai spus acesta.

Acum, Navobi Iași ocupă din nou locul 3 în Superligă, dar a reușit o performanță extraordinară calificându-se în premieră în finala Cupei României, iar Iașiul e mai aproape ca oricând de un trofeu în fotbalul românesc.

Antrenorul Adrian Ambrosie (foto) consideră că Olimpia Cluj e favorită, dar spune că echipa lui va încerca să producă surpriza: “Am visat, am riscat, am muncit, am investit, am crezut și am realizat. Acestea ar fi pe scurt principalele caracteristici ale unei echipe frumoase, care a scris istorie pentru noi și pentru orașul Iași. Le mulțumesc fetelor care au sacrificat enorm ca să atingă acest obiectiv măreț. vom încerca să dăm o replică bună Olimpiei Cluj, care cred că are prima șansă la trofeu, dar ne vom strădui să facem un joc frumos!”.

Ieșencele speră și ele să furnizeze surpriza și și-au dezvăluit atuurile. “Munca depusă la unison de întreaga echipă şi dorinţa arzătoare de a ajunge şi mai sus de atât!”, a spus Nina Anca, purtătoarea banderolei de căpitan la Navobi, care a fost completată de Iulia Mera, fundașul central al formației ieșence: “Punctul nostru e unitatea grupului. De asemenea, ne dorim foarte mult să păstrăm trofeul la Iași. Ar fi ceva extraordinar”.

Lotul Navobi Iași
Portari: Mirela Abălașei, Cătălina Cojocaru, Andreea Sighiartau;
Fundași: Ștefana Ciobanu, Iulia Adalmina Zamfir, Iulia Mera, Larisa Ambrosie, Monica Bențoiu, Maria Spînu, Justine Prata, Ana Palaghia, Diana Nistor, Nadejda Vasilica;
Mijlocași: Nicoleta Deca, Rahela Gangal, Ana Maria Proca, Adina Rognean, Georgiana Ilaș, Elena Răduc, Nina Anca, Ana Foia, Alina Butnaru, Nadejda Colesnicenco;
Atacanți: Teodora Plăcintă, Artimeza Ciubotariu, Andreea Grigoraș, Loredana Nica, Ana Maria Vasile, Claudia Dollorenzo, Diana Petrescu.

Olimpia Cluj – Navobi Iași, finala Cupei României la feminin, se va disputa la Iași, pe 14 mai, de la ora 17:00, pe stadionul "Emil Alexandrescu"!