Echipa feminină de fotbal Navobi Iaşi, ocupanta locului 3 în Superligă în sezonul trecut, a susţinut în această săptămână două meciuri amicale în compania campioanei Republicii Moldova, AFR Criuleni. Ieşencele au pierdut ambele întâlniri disputate dincolo de Prut, 0-2 (0-0) şi 1-5 (0-2), formaţia moldoveană arătând o formă bună înaintea partidelor din Champions League.

În primul meci, disputat miercuri, campioana Moldovei s-a impus cu scorul de 2-0 (0-0), prin golurile marcate de Nadia Colesnicenco (60) şi Diana Loghin (89).

După o primă repriză echilibrată, cu ocazii de ambele părţi, gazdele s-au desprins în repriza a doua, profitând şi de numeroasele schimbări efectuate la pauză de antrenorul echipei ieşene.

Vineri, în cel de-al doilea meci, echipa din Criuleni s-a impus cu un categoric 5-1 (2-0). Pentru echipa gazdă au punctat Andone Ludmila (13, 71), Nadia Colesnicenco (35, 89) şi Musteaţă Cristina (49), în timp ce golul de onoare al Iaşiului a fost reuşit de Teodora Placintă (59).

Adrian Ambrosie, nemulţumit de joc

La finalul “dublei” de la Criuleni, managerul echipei ieşene, Adrian Ambrosie, s-a declarat nemulţumit de evoluţia elevelor sale, în special în al doilea meci, dar a subliniat că până la startul sezonului elevele sale pot ajunge la nivelul optim de pregătire.

“Suntem încă departe de forma sportivă la care am fost anul trecut. Evident, se resimte din plin şi lipsa celor şase jucătoare de bază, dar nu vrem să găsim scuze. Am jucat slab, fără curaj şi orientare. Sper ca aceste înfrângeri usturătoare să ne facă să ne trezim din a mai trăi fotbalul din amintirile sezonului trecut. Partea bună este că mai avem timp să ne punem la punct cu pregătirea. Depinde doar de noi ce vom face în campionat. Mulţumim gazdelor noastre pentru ospitalitate şi le urăm mult succes fetelor în grupele de calificare Champions League. Dincolo de rezultatele severe, considerăm utile cele două jocuri în care pe de o parte se poate analiza nivelul şi potențialul echipei, iar pe cealaltă parte, jucătoarele tinere şi neexperimentate au putut să joace cu un adversar puternic”, a declarat prof. Adrian Ambrosie, managerul CS Navobi Iaşi.

“Am pregătit cu mare atenție cele două meciuri amicale si suntem multumiți de ce am realizat în aceste teste cu echipa din România. Chiar dacă Navobi a pierdut, rămâne o echipă foarte bună. În cele 6 partide amicale disputate în ultimul an suntem egali, 3 victorii şi 3 înfrângeri. Sperăm să avem șansă în Irlanda şi să terminăm în primele 3 din grupă şi de ce nu, poate să fim surpriza turneului”, a declarat şi antrenorul echipei moldovene, Eugen Pusikov.

Prima etapă din Superligă va începe pe 11 septembrie, când Navobi Iaşi va juca în deplasare la nou-promovata CFR Timişoara.

Lotul echipei Navobi pentru “dubla” de la Criuleni: Mirela Abălaşei, Andreea Bărău, Andreea Scorţanu, Iulia Zamfir, Iulia Mera, Monica Benţoiu, Anca Nina, Ana Proca, Georgiana Ilaş, Elena Răduc, Teodora Plăcintă, Diana Petrescu, Artimeza Ciubotariu, Justine Prata, Ana Palaghia, Valentina Butnaru şi Larisa Ionescu.