Fotbalistele de la Navobi Iași, au fost premiate pentru performanța obținută, în fața suporterilor ieșeni, la meciul de Liga I, dintre CSMS Iași – FC Botoșani.

Premierea a fost făcută de una dintre legendele fotbalului ieșean, Vasile Simionaș, de Lucian Popescu, președintele Consiliului Director de la Fundația Sportului Ieșean și Ionel Popa, consilier pe probleme de sport din cadrul Primăriei Iași.

Clubul Sportiv Navobi a fost înființat în 2006, de către foștii fotbaliști ai Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie și Daniel Zafiris. În 2010 a fuzionat cu Tricolorul Breaza și a continuat sub denumirea CSMS Iași. Pentru a aduce ceva nou și diferit în oraș, în 2011 Navobi a decis să facă performanță și la nivelul fotbalului feminin. După multă muncă, consecvență, în 2014-2015 a promovat din Liga I în Superliga de fotbal feminin și a reușit performanța de a termina sezonul pe locul 3, după echipe puternice ca ASA Târgu Mureș (câștigătoarea Cupei României 2016) și Olimpia Cluj (de 6 ori campioană în ultimele 6 sezoane). În perioada 2-6 iunie va participa la Balkan Womens Tournament, în Alexandropolis, Grecia, alături de echipe din țara gazdă, Serbia și Bulgaria.

„Este o mare bucurie pentru mine și echipa noastră să fim premiați de către una dintre legendele fotbalului ieșean, domnul Vasile Simionaș. Este o predare de ștafetă. Pe acest stadion am crescut ca și copil de mingi când domnul Simionaș juca în tricoul Politehnicii, apoi eu am jucat și el mi-a fost antrenor. Acum eu sunt antrenor și el ne oferă aceste medalii. Această performanță de a termina pe podium este o onoare, dar și o confirmare. Dacă muncești cu pasiune, seriozitate și transparență, poți avea rezultate. Chiar dacă aceste rezultate au fost realizate cu sacrificiu și un buget redus. Îi mulțumesc lui Dumnezeu, familiei, fetelor minunate din echipă, colegilor din staff, susținătorilor și tuturor celor care ne-au fost alături. Dacă vom reuși să ținem acest nucleu vom putea realiza performanțe și mai mari. Iașul merită să aibă sportivi de top care să fie ambasadori ai unuia dintre cele mai frumoase orașe din Europa!” – prof. Adrian Ambrosie, manager CS Navobi Iași

Lotul CS Navobi Iași 2015-2016, care a reușit aceasta performanta:
Portari: Mirela Abălașei, Cătălina Cojocaru, Andreea Bărău, Andreea Sighiartau
Apărători: Ștefana Ciobanu, Maria Caia, Iulia Zamfir, Iulia Mera, Andreea Scorțanu, Larisa Ambrosie (căpitan), Monica Bențoiu
Mijlocași: Ana Foia, Nicoleta Deca, Rahela Gangal, Ana Maria Proca, Adina Rognean, Georgiana Ilaș, Elena Răduc
Atacanți: Teodora Plăcintă, Artimeza Ciubotariu, Andreea Grigoraș, Loredana Nica, Corina Musteață, Diana Petrescu

Staff:
Manager: prof. Adrian Ambrosie
Antrenor: prof. Sorin Comisu
Preparator fizic: Florin Trofin
Medic: dr. Lucian Ambrosie, dr. Augustin Crivoi
Director sportiv: Cristian Ambrosie
Vicepreședinte: Daniel Zafiris