Chiar dacă au evoluat pe o vreme extreme de rece şi ploioasă, fetele de la Navobi Iaşi au făcut spectacol în partida cu Independenţa Baia Mare, disputată duminică, în Copou, în cadrul etapei a V-a a Superligii.

Elevele prof. Adrian Ambrosie s-au impus cu un categoric 7-0 (4-0) şi au urcat pe locul 2 în clasament, având 10 puncte accumulate în 4 jocuri. Partida a fost la discreţia echipei ieşene, care a punctat de şapte ori prin Teodora Plăcintă (minutul 3), Nadejda Vasilica (17), Nica Loredana (24, 42, 69), Nadejda Colesnicenco (66) şi Nina Anca (77-penalty). Diferenţa ar fi putut fi şi mai mare, dar apărarea echipei din Baia Mare a intervenit salvator în multe situaţii limită. Navobi îşi consolidează poziţia pe podium în urma acestui succes şi se anunţă încă din startul sezonului aceeaşi echipă redutabilă din stagiunea trecută.

“Am dominat partida şi am reuşit să înscriem de câteva ori, deşi finalizarea încă lasă de dorit. Felicit toate fetele din echipă, dar şi pe adversare şi pe colegii din staff care au îndurat în mod stoic condiţiile vitrege de afară. Urmează o serie de partide cu adversari din partea superioară a clasamentului unde se va vedea nivelul la care am ajuns. Miercuri vom zbura la Timişoara unde va fi primul test din cele 7 meciuri pe care le vom mai avea de disputat”, a declarat prof. Adrian Ambrosie, managerul CS Navobi Iaşi.

Alexandra Marian, jucătoare de la Independența Baia Mare a spus: "A fost un meci în care nu ne-am putut baza pe sprijinul mai multor jucătoare importante din cauza accidentarilor, problemelor de sănătate și personale. Echipa din Iași a meritat să câștige, a avut mai multe ocazii, ne-a presat tot timpul, iar deschiderea scorului, din păcate pentru noi, a fost doar o chestiune de timp. Asta nu înseamnă că noi ne-am dus să ne apărăm, dimpotrivă! Am avut și noi situații de a marca prin Laura Desmerean, care din 7-8 metri a trimis mingea în bara transversală, atacantul Denisa Predoi având și ea două situații bune  de gol! Din nefericire, nu am reușit să fructificăm puținele ocazii avute, iar echipa adversă a profitat de acest lucru mărind scorul pe tabelă până la finalul jocului. Trebuie să muncim și să ne concentrăm mai mult pentru următoarele meciuri și sunt sigură că rezultatele nu vor întârzia să apară!"".

Formaţii:
Navobi Iaşi: Mirela Abălaşei – Justine Prata (46 Ana Foia), Iulia Mera (căpitan), Anca Nina, Vasilica Nadejda (79 Iulia Zamfir) – Ilaş Georgiana (60 Claudia Dollorenzo), Andreea Grigoraş (24 Rahela Gangal), Colesnicenco Nadejda – Monica Benţoiu, Teodora Plăcintă (85 Diana Petrescu), Loredana Nica. Antrenor: Adrian Ambrosie.

Independenţa Baia Mare: Haim – Burde, Codrea, Desmerean, Hohman – D. Pop, A. Pop, Campan, Fedor, Marian – Predoi. Antrenor: Codrea Ioan.