Reprezentativa feminină a României pregătește cea de-a doua parte a preliminariilor EURO 2017 cu un meci amical împotriva selecționatei Spaniei.

Vineri, 4 martie, la Centrul de Fotbal Mogoșoaia, de la ora 16:00, România întâlnește Spania într-un joc de verificare. Adversarele ”tricolorelor” ocupă locul 14 în clasamentul FIFA, cu 25 de poziții mai sus decât reprezentantele țării noastre.

România a întâlnit Spania în grupa de calificare la Campionatul Mondial 2015 găzduit de Canada. Ambele partide au fost câștigate de iberice, cu 1-0, respectiv 2-0.

Pentru partida cu Spania, selecționerul Mirel Albon a convocat jucătoarele de mai jos. Reunirea este programată pe 29 februarie, la Centrul de Fotbal Buftea.

Portari: Andreea Părăluță (ASA Tg. Mureș), Roxana Oprea (St. Pölten/Austria)

Fundași: Andreea Corduneanu, Corina Olar, Lidia Havriștiuc, Teodora Meluță (toate Olimpia Cluj), Anamaria Gorea (ASA Tg. Mureș), Olivia Oprea (Levante/Spania), Maria Ficzay (Medyk Konin)

Mijlocași: Adina Giurgiu, Ștefania Vătafu, Mara Bâtea, Ioana Bortan, Beatrice Tărășilă (toate Olimpia Cluj), Florentina Olar (Fortuna Hjørring/Danemarca), Raluca Sârghe (Konak Belediyespor/Turcia)

Atacanți: Andreea Voicu, Mihaela Ciolacu, Alexandra Lunca (toate Olimpia Cluj), Cosmina Dușa (Konak Belediyespor/Turcia)

Reprezentativa de senioare a României se pregătește pentru partea a doua a preliminariilor EURO 2017. Cu două victorii, 3-0 cu Albania și 3-1 în Grecia, un rezultat de egalitate, 2-2 în Ucraina, și o înfrângere, 0-3 în Franța, „tricolorele” antrenate de Mirel Albon se află pe poziția a doua în preliminariile EURO 2017, una care, la finalul campaniei, va aduce ori calificarea directă la turneul final, ori dreptul de participare în jocul de play-off. „Obiectivul este participarea în premieră a naționalei feminine a României la un turneu final de Campionat European”, spune selecționerul.

La Campionatul European ce va fi găzduit în 2017 de Olanda se califică direct reprezentativele de pe primul loc în cele opt grupe preliminare plus șase dintre selecționatele clasate pe locul al doilea. Alte două ocupante ale pozițiilor secunde vor disputa un play-off pentru ultimul loc la turneul final, unul care, în premieră, se va desfășura cu 16 participante.

Rezultatele înregistrate în grupa 3:
Franța – România 3-0 (22 septembrie 2015)
Albania – Grecia 1-4, Ucraina – România 2-2 (22 octombrie 2015)
România – Albania 3-0, Ucraina – Franța 0-3 (27 octombrie 2015)
Grecia – România 1-3, Albania – Franța 0-6 (27 noiembrie 2015)
Grecia – Franța 0-3 (1 decembrie 2015)
Grecia – Albania 3-2 (26 ianuarie 2016)

Clasamentul grupei:
1. Franța
2. România
3. Grecia
4. Ucraina
5. Albania

Sursa: frf.ro