Fetele chemate la lot se pregătesc de la începutul săptămânii în Sala Sporturilor din Chiajna sub comanda selecționerului Endre Kacso. Marți, 31 octombrie, naționala U17 a României va pleca spre Spania. Primul meci pentru România e programat a doua zi, miercuri, 1 noiembrie, contra Rusiei. Joi, 2 noiembrie, România va da piept cu Spania, iar sâmbătă, după o zi de pauză, fetele noastre vor întâlni formația similară a Kazahstanului.

Mergem să ne batem pentru calificare, în ciuda lipsei de experiență. Cele constatate în cantonamentele de până acum, de la turneul de dezvoltare la care am participat ne dau speranțe. Primul meci cu Rusia e cel mai important, fie și doar pentru că e primul! Am întâlnit Rusia, în fața căreia am pierdut cu 5-6. Sunt convins că dacă vom elimina greșelile personale, avem șanse de victorie. Urmează meciul cu Spania, echipă țării gazdă. Nu va fi nici de această dată ușor. Să nu uităm că Rusia și Spania au competiții feminine la futsal! În cel de-al treilea meci întâlnim Kazahstan, o echipă de care am trecut în turneul de dezvoltare de la Campobasso, Italia, din iunie. În mod normal ar trebui să nu avem probleme”, a declarat, pentru www.frf.ro, Endre Kacso, selecționerul naționalei României.

Iată lotul României:

Portari: Szidonia Salamon (Olimpia Cluj), Barbara Șandor (Vasas Femina Odorheiu Secuiesc)

Mădălina Boroș (ASA Târgu Mureș), Raluca Borodi, Oana Negrea, Melinda Nagy (toate Olimpia), Carmen Marcu (Universitatea Galați), Ana Vlădulescu, Mădălina Marinescu (Vasas), Florentina Ionescu (CSȘ Târgoviște)