Echipa națională de futsal U17 a României va participa în această săptămână la Turneul de Dezvoltare organizat în Italia, la Campobasso. Acesta e primul turneu din istoria futsalului feminin românesc!

Reprezentativa U17, care la toamnă va debuta în calificările pentru următoarea ediție a Jocurilor Olimpice pentru tineret, competiție care va fi găzduită anul viitor de Argentina, va deveni astfel prima națională feminină de futsal a României care va disputa un meci inter-țări! Echipa pregătită de Endre Kacso va întâlni la Campobasso trei naționale cu tradiție în futsalul feminin.

Iată programul:
22 iunie: România – Rusia
23 iunie: Italia – România
25 iunie: România – Kazahstan

Lotul României care a făcut deplasarea în Italia e format din:
Szidonia Salamon (Olimpia Cluj), Roxana Rotaru (Real Craiova) – portari
Raluca Borodi, Oana Negrea, Daniela Mateș, Melinda Nagy (Olimpia Cluj), Andreea Diță Otilia Durlă (Universitatea Alexandria), Cosmina Roșu (Armonia Dolhești), Ana Vlădulescu (Real Craiova), Mădălina Marinescu (Vasas Odorheiu Secuiesc), Mădălina Boroș (ASA Tg. Mureș)

„E un început și, ca orice început, suntem convinși că nu va fi ușor. Am plecat în Italia cu multe speranțe pentru viitor. Vom întâlni echipe care au deja tradiție în futsalul mondial, dar sperăm să facem o figură frumoasă”, a declarat Valeriu Ioniță, team-managerul naționalei de futsal a României.