Au mai râmas doar câteva ore până la primul meci al tricolorelor pe teren propriu în 2019. ”Dubla” amicală cu Malta urmărește două obiective importante, pe care selecționerul Mirel Albon le-a explicat într-un interviu acordat pentru www.frf.ro.

Primul meci cu Malta se joacă astăzi, de la ora 18:00, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, și poate fi urmărit în direct pe FRF TV și pagina de Facebook a naționalei feminine.

– Domnule Albon, cum vedeți această dublă amicală în compania Maltei?
– Este o acțiune importantă în pregătirea campaniei de calificare pentru EURO 2021 și nu doar pentru aceaste preliminarii. Urmărim două obiective importante. Primul ar fi acela că ne dorim să consolidăm ce am lucrat in stagiile de pregătire anterioare în ceea ce privește ofensiva, pentru că s-au făcut progrese importante. Ne creăm ocazii, marcăm, iar asta ne bucură.

– O aveți acum și pe Cosmina Dușa!
– O avem și pe Cosmina, așa este! O jucătoare care vine la echipa națională după o pauză destul de lungă, dar care rămâne o jucătoare determinantă, ce poate ajuta foarte mult prima noastră reprezentativă. Sunt bucuros să o avem din nou în echipă.

– Al doilea obiectiv?
– Vrem să continuăm de asemenea munca de căutare de noi talente. Avem în lotul pentru această dublă șase junioare. Trei sunt de la U17: Sara Câmpean, Ioana Bălăceanu și Roxana Mirea. Alte trei sunt de la U19: Mădălina Marinescu, Ana Vlădulescu și Bianca Ienovan. Din păcate, Ienovan s-a accidentat, dar va rămâne în vederile noastre.

– Câte jucătoare aveți în acest moment în vederile dumneavoastră?
– Am văzut ca echipele naționale ale băieților au în supraveghere foarte mulți jucători. L-am auzit pe unul dintre antrenorii primei reprezentative afirmând că sunt în vederile naționalei mari aproximativ 60 de jucători. Una din nationalele de juniori are 44, adică 4 jucători pe post, ceea ce mi se pare extraordinar. Asta urmărim și noi, să avem cât mai multe jucătoare, pentru a nu mai avea problemele din trecut, când am improvizat permanent din cauza accidentărilor. Apropo de accidentări, nu doar Ienovan s-a accidentat, ci și Erika Gered, care va lipsi câteva luni. Accidentarea Erikăi e una gravă.

– Ce știți despre Malta?
– Naționala Maltei a făcut progrese remarcabile în ultima vreme. Malta e deja o certitudine în preliminarii. În această iarnă a participat la Afrodita Cup, în Cipru, unde a înregistrat rezultate foarte bune. Malta a remizat, 2-2, cu Lituania, adversara noastră din preliminariile pentru Campionatul European, și cu Estonia, 0-0, și a învins Cipru, 1-0. Un lucru e sigur, această dublă cu Malta nu va fi o formalitate.


ARTICOL DE ADI DOBRE