Naționalele feminine ale României și-au suspendat activitatea, deși în această perioadă se pregăteau să participe la acțiuni oficiale.

Naționala U17, pregătită de Irina Giurgiu, ar fi trebuit să se afle deja în Ungaria, iar miercuri, 18 martie, să debuteze, contra selecționatei similare a țării gazdă, în Elite Round-ul preliminariilor pentru Campioantul European.

Calificată și ea în turul de elită al preliminariilor Campionatului European, naționala U19, pregătită de Florin Bugar, ar trebui să joace meciurile din Grupa 1 în Olanda la începutul lunii viitoare.

Pentru prima reprezentativă a României, următorul meci oficial e programat tot luna viitoare, pe 14 aprilie, în deplasare, la Šibenik, împotriva Croației, partidă contând pentru Grupa H a preliminariilor EURO 2021.

Tricolorele s-au aflat la începutul acestei luni într-un stagiu de pregătire în Turcia. Pe lângă antrenamentele efectuate, fetele selecționerului Mirel Albon au participat și la Turkish Women’s Cup, competiție amicală la care au mai fost prezente naționalele din Hong Kong, Belarus și Ungaria. Bilanțul tricolorelor a fost de o victorie, o remiză și o înfrângere.

A fost un turneu util și un stagiu de pregătire reușit. Am avut la dispoziție 22 de jucătoare. Dintre cele care au absentat în ultima vreme din pricina accidentărilor doar Andreea Părăluță a răspuns prezent. Din nefericire, accidentarea Andreei a recidivat. A fost nevoie chiar, pentru ultimul meci, în lipsa Cameliei Ceasar, care nu a putut părăsi Italia, să o aducem din țară pe Mia Ganea, ca înlocuitoare pentru Andreea Părăluță. Nu au putut veni la această acțiune Olivia Oprea, care a avut probleme cu pașaportul, și Cosmina Dușa, care nu a fost lăsată de echipa de club, angrenată în campionatul Turciei”, a declarat Mirel Albon, care în primul meci, cu Hong Kong, a folosit șase debutante.

S-a lucrat bine, fizic, tactic. Gustul amar al cantonamentului a fost dat de înfrângerea în fața Ungariei, din ultimul joc. În plus, la acest meci s-a accidentat și Laura Rus. Deși am dorit să avem dublură pentru fiecare post, am fost nevoiți, în unele momente, să improvizăm”, a mai punctat Mirel Albon.

Selecționerul primei reprezentative a mărturisit că este îngrijorat cu privire la situația creată de epidemia de coronavirus. „Nu știm ce va fi. Important e în acest moment să respectăm ceea ce ne cer autoritățile. Trebuie să ne adaptăm. Împreună cu preparatorul fizic al naționalei României am conceput programe de pregătire individuală pe care fetele deja le-au primit. Ținem legătura cu ele”, a mai adăugat Mirel Albon.

Articol de Adi Dobre